Stiže novi sneg, u Sarajevu od jutros potpuni haos VIDEO

U Beogradu sija sunce, ali zato u Nišu jutros pada sneg. Meteorolozi za sutra najavljuju nove količine snežnih padavina. U Sarajevu sneg već napravio haos.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 14.01.2019.

11:08

Stiže novi sneg, u Sarajevu od jutros potpuni haos VIDEO
Foto: Tanjug/AP

Naime, prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, već u narednim satim iznad većeg dela zemlje moguće su snežne padavine, doduše slabijeg intenziteta. Na istoku Srbije, ali i u planinskim predelima očekuje se veća količina padavina.

Sutra je moguće da padne sneg i u ostalim krajevima Srbije, uz manji pad temperature. Sneg je tokom noći padao u novovaroškom kraju i ponovo je zavejao saobraćajnice u toj opštini, zbog čega je otežan saobraćaj.

I u susednom Prijepolju nove količine snega donele su nedaće putarima. U toj opštini, prema rečima Mirjane Bojović, članice Opštinskog veća, uprkos snegu svi putevi koji vode ka centrima sela su pročišćeni, ali ima zavejanih sporednih puteva.

Ona navodi i da je oko 100 domaćinstava iz Miloševog Dola i Aljinovića nakon dva dana dobilo struju zahvaljujući nadljudskim naporima radnika Elektrodistribucije, koji su uspeli da se probiju skroz snežne nanose i otklone kvar na pokidanoj niskonaponskoj mreži. Na putu od Bistrice ka Borovoj Glavi zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

S druge strane, nove snežne padavine gotovo da su paralisale glavni grad BiH. Kako prenosi Index.hr, grad je zatrpan. Novi sneg je počeo da pada u noći između nedelje i ponedeljka i to na većem delu teritorije BiH. Znatno je usporen i saobraćaj na putnim pravcima. Zbog snega na kolovozu dva autobusa sletela su s puta i u tim nesrećama ima dosta povređenih, ali niko nije životno ugrožen, preneo je Klix.ba. Letovi iz Beograda i Beča ka Podgorici su otkazani, dok je avion iz Stokholma preusmeren, rekla je za RTCG portparolka Aerodroma Crne Gore Milica Babić.

Ona je navela koja je navela da je, uprkos snegu, Aerodrom Podgorica otvoren.

Avion kompanije Rajanera iz Stokholma, koji je jutros trebalo da sleti na Aerodrom Podgorica, preusmeren je na Zadar.

Kako je navela, otkazani su letovi Er Srbije iz Beograda i Austrian Erlajns iz Beča. "Zašto su avioni preusmereni ili su otkazali sletanje, odluka je kompanija", rekla je Babić, koja kaže da je Aerodrom Podgorica, uprkos snegu, otvoren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: