"Srbi na KiM neće preduzimati nikakve akcije"

Niko od Srba na KiM neće preduzeti ništa što bi pružilo izgovor Albancima ili delu međunarodne zajednice da protiv Srba preduzmu neke akcije.

Izvor: B92

Petak, 03.08.2018.

20:05

Foto: Screenshot

To je za RTS rekao direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Marko Đurić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da su građani na KiM sa olakšanjem primili poruke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je pozvao Srbe da ne nasedaju na provokacije Albanaca.

"Niko od Srba na KiM neće preduzeti bilo šta, ni vezano za ZSO niti za nešto drugo što bi pružilo izgovor Albancima i delu međunarodne zajednice da protiv njih preduzmu neke akcije. Reagovaće ozbiljno i smireno", istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Ukazao je da u kampanji dezinformacija o Kosovu učestvuju i pojedini manjinski predstavnici Srba na KiM i to za, kako je rekao, direktno za račun Prištine.

"Prema našim saznanjima rade i za strane države, govore o tobožnjim scenarijima dogovorenih sukoba. Te priče treba da stvore alibi Albancima", napomenuo je Đurić.

Dodao je da ima mnogo onih koji šire glasine o različitim akcijama te poručio da građani nemaju razloga da brinu.

"Oni koji šire dezinformacije ne rade u interesu naše zemlje, već u interesu Prištine", ponovio je direktor kancelarije za KiM.

Kada je reč o kretanju vozila Kfora ka severu Kosova i Metohije, Đurić je naveo da Kfor ima svoju jasno definisano ulogu i misiju.

"Kfor ima svoje obaveze, koje očekujemo da ispuni, on je prisutan na celoj teritoriji KiM i očekujemo da se ponaša neutralno. Naša vojska je u kontaktu sa njima", naglasio je Đurić.

Govoreći o sudbini dijaloga Beograda i Prištine s obzirom na to da sutra ističe rok za izradu statuta ZSO, direktor Kancelarije za KiM kaže da Priština nije uradila svoj posao.

"Da je Priština uradila svoj posao, niko ne bi mogao da manilpuliše. Ovo je loše urađen domaći zadatak", zaključio je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: