"Bojazan od Vučića, uspeli u CG, isto traže i od Srbije"

Mitropolit crnogorski-primorski SPC Amfilohije naveo je da je “Apel za odbranu Kosova i Metohije“ potpisan zbog „nepoverenja i kombinacija“.

Izvor: B92

Nedelja, 07.01.2018.

19:54

Foto: Tanjug

Osim toga, on je, kako se navodi, “izrazio bojazan da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića vodi "izdaji Srbije i Kosova".

"S Vučićem nisam imao nikakav sukob. On je prvi predsednik Srbije koji je bio na Saboru. …Sada se bojim da njegova politika vodi izdaji Srbije i Kosova i da se zato promenio", kazao je Amfilohije u intervjuu hercegnovskoj televiziji TV Novi.

Mitropolit SPC je saopštio da je "Apel za odbranu Kosova I Metohije", a čiji je on jedan od potpisnika, napisan "zbog nepoverenja i kombinacija koje se prave".

"Sadržaj apela je podsetnik za one koje je sada dopala prilika da vladaju Srbijom da se ne odreknu sebe. Već od 1998. i 1999, vremena bombardovanja, zna se kakav je stav tih koji su naši glavni prijatelji, američkog NATO pakta i Amerike, i prema Crnoj Gori i prema Srbiji... Uspeli su od vlasti u Crnoj Gori da dobiju da se ona odrekne izvorne Crne Gore. To sada traže i od Srbije i Vučića. I kako je, nažalost, krenuo Vučić sa svojim kombinacijama, to nepovjerenje koje vlada uslovilo je apel", naveo je Amfilohije.

Na pitanje kako gleda na Vučićev potez da se o Kosovu konsultuje sa intelektualcima, Amfilohije je odgovorio da smatra da predsednik Srbije želi da smanji svoju odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: