I Šešeljev sin postao poslanik

Beograd -- Republička izborna komisija dodelila je mandate narodnog poslanika Aleksandru Šešelju i Ani Čarapić.

Izvor: Beta
Podeli
Screenshot
Screenshot

Aleksandar Šešelj je sa izborne liste "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" i dolazi na upražnjeno mesto nakon što je Milovan Bojić podneo ostavku na mesto narodnog poslanika. Ana Čarapić je s liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" iz Srpske napredne stranke. Ona dolazni na mesto poslanice Aleksandre Đurović, koja je takođe podnela ostavku.

Skupština Srbije je na sednici održanoj 20. septembra konstatovala da je Bojiću i Đurovićevoj prestao poslanički mandat danom podnošenja ostavke.

Ani Čarapić dodeljen je mandat, koji su prethodno odbili kandidati za poslanike sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" Milan Novaković i Vladica Dimitrov.

Aleksandar Šešelj je student, a rođen je 1993. godine i on je sin lidera radikala Vojislava Šešelja.

Čarapićeva je diplomirani ekonomista iz Kuršumlije, a rođena je 1985. godine.

RIK je danas dodelila i mandate članovima Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine, kandidatima sa liste čiji je nosilac Slave Gruevski - Bori Danevskom i Ljubici Graovac, kao i kandidatima sa liste čiji je nosilac Borče Veličkovski - Ilu Mihajlovskom i Dragoljubu Kostovskom.

Njima su dodeljeni mandati pošto je konstatovan prestanak mandata članovima Nacionalnog saveta Slavi Stefanovski, Maji Georgijevskoj i Srđanu Ilijevskom, zbog neprisustvovanja sednicama Nacionalnog saveta duže od godinu dana. Mandat je prestao i Veseloj Đorđević.

strana 1 od 233 idi na stranu