Vučić: Gašić je već smenjen, samo ne formalno

Novi Sad -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je ministar odbrane Bratislav Gašić već smenjen, a da će to i formalno biti učinjeno kad nađe najbolju zamenu za njega.

Izvor: Tanjug
Podeli

Vučić je novinarima u Novom Sadu ponovio da želi da nađe najbolje rešenje za Srbiju, a ne da podilazi bilo kome i dodao da će to biti učinjeno veoma brzo.

"To se ne meri vremenom, nego kvalitetom rešenja i time da li možete da pronađete ljude. Nisu ljudi klikeri, ne igram se klikerima, i ne igram se time da vama podilazim, niti bilo kome drugom, nego Srbiji i njenom narodu i da nađem najbolje rešenje za Srbiju", rekao je Vučić.

Posle uvreda koje je Gašić izneo na račun novinarke B92, premijer je rekao da on ne može da ostane na toj funkciji.

Vučić je rekao da je bio iznenađen i šokiran kada je čuo šta se dogodilo i da to "ne može i ne sme nikome da se dogodi", izvinivši se novinarki B92 i svim ženama u ime Vlade Srbije.

Vučić je 7. decembra rekao da će “u narednim danima videti kako će smena biti tehnički izvedena i naveo da ta izjava jedini razlog za smenu Gašića, ali da je to krupna stvar".

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da: "Voli novinarke koje lako kleknu" dok je davao izjavu u Trsteniku nakon posete "Prvoj petoletki namenskoj".

Gašić je primitivnu izjavu dao nakon posete "Prvoj petoletki namenskoj" u Trsteniku, kada je video kako dopisnica B92 čuči da ne bi bila snimljena u kadru dok ministar govori.

Nakon što je u medijima objavljena njegova izjava, ministar je uputio pisanu izjavu nešto pre 23 časa, u kojoj navodi da nema opravdanja za svoju izjavu i "sramno i skandalozno ponašanje".

Ubrzo je reagovao i premijer Aleksandar Vučić, koji je naveo da je u pitanju sramno ponašanje bez opravdanja.

Novinarska udruženja su zatražila njegovu smenu i podržala najavljeni protest ispred zgrade Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 210 idi na stranu