Podrška vlasti LGBT organizaciji

Beograd -- Više funkcionera vladajuće koalicije, među kojima i predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović, postali članovi savetodavnog odbora jedne LGBT organizacije.

Izvor: B92
Podeli

Gej strejt alijansa je saopštila da je održan konstitutivni sastanak Savetodavnog odbora te organizacije.

Savet je telo GSA sastavljeno od osoba koje imaju iskustvo i ugled u oblasti zaštite ljudskih prava i društveno-političkom angažmanu, a koje ne moraju biti članovi GSA.

Za prvu predsedavajuću Saveta GSA izabrana je Dragana Nikolić Solomon, šefica odeljenja za medije Misije OEBS u Srbiji.

GSA smatra da je formiranjem Saveta načinjen veliki korak jer je ovo prvi put u Srbiji, a i šire, da se na ovaj način iskazuje velika podrška ne samo jednoj LGBT organizaciji, već pre svega borbi za prava LGBT populacije.

Između ostalih, članovi Saveta GSA su i Slavica Đukić Dejanović, potpredsednica SPS-a, Nataša Vučković, narodna poslanica Demokratske stranke, Željko Ivanji, narodni poslanik G17 plus, Aleksandra Jerkov, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine, Meho Omerović, poslanik Socijaldemokratske partije Srbije, Elvira Kovač, poslanica Saveza vojvođanskih Mađara, kao i Sandra Čaušević, funkcionerka Srpskog pokreta obnove.

U odboru su i Sonja Liht, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost, Vesna Petrović, izvršna direktorka Beogradskog centra za ljudska prava, Dejan Ranđić, šef odborničke grupe Liberalno-demokratske partije, Danko Runić, direktor Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima Grada Beograda, Vladimir Todorić, direktor Centra za novu politiku, Đorđe Vuković, programski direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju i drugi.

Info

strana 1 od 667 idi na stranu