Kragujevački auto za strano tržište

Automobil koji će "Fijat" proizvoditi u Kragujevcu namenjen je stranom tržištu a njegova proizvodnja podrazumeva i zapošljavanje oko 2 500 radnika, piše "Blic".

Izvor: B92

Petak, 30.10.2009.

01:21

Default images

U sedištu kompanije "Fijat" u ponedeljak biće doneta odluka da li će u Kragujevcu proizvoditi mali gradski automobil A klase ili porodični auto B klase. Automobil će u svakom slučaju biti namenjen svetskom tržištu i proizvodiće se u seriji od najmanje 200.000 komada godišnje. Na odluku o modelu uticaće ekonomska analiza i potreba tržišta.

Koordinator projekta države Srbije sa "Fijatom" Nebojša Zdravković rekao je da će "novo vozilo u svakom slučaju biti pravljeno po najmodernijoj tehnologiji", a biće promovisano javnosti 13. novembra u Torinu, pred najvišom delegacijom države Srbije.

"Kako god da kompanija 'Fijat' odluči, znamo da će u fabrici automobila, na proizvodnji novog modela, biti zaposleno najmanje 2.433 radnika. Instalacija nove opreme će uskoro da započne, jer 'Fijat' planira da započne proizvodnju novog modela, koji treba da bude sofisticiran automobil namenjen globalnom tržištu, u toku 2011. godine. Prvih 100 miliona evra biće uloženo narednih dana i ta suma će biti višestruko uvećana do početka nove proizvodnje“, kaže Zdravković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: