Rezervisti i dalje nezadovoljni

Beograd -- Predstavnici vojnih rezervista iz Toplice nezadovoljni ishodom današnjeg sastanka sa predstavnicima Vlade Srbije.

Izvor: Beta
Podeli

Oni su najavili radikalizaciju protesta zbog isplate ratnih dnevnica. Savetnik premijera Srbije Slobodan Lalović predložio je topličkim rezervistima socijani program za koji je, prema njegovim rečima, izdvojeno 20 miliona dinara, ali rezervisti to nisu prihvatili.

Predsednik okružnog štrajkačkog odbora Dejan Milošević kazao je Beti da su vojni rezervisti izgubili poverenje u srpsku vladu i vojsku i najavio da će večeras održati sastanak sa štrajkačkim odborima iz nekoliko gradova sa juga Srbije.

"Na tom sastanku će biti doneta odluka o radikalizaciji protesta, a između ostalog rezervisti će blokirati put prema Kosovu i neće dozvoliti prelazak iz Srbije u tu pokrajinu do ispunjenja njihovih zahteva", naveo je Milošević.

Vojni rezervisti traže zaostale ratne dnevnice iz 1999. godine, kada su kao pripadnici rezervnog sastava vojske učestvovali u ratu na Kosovu.

Na teritoriji Topličkog okruga podneto je 6.000 zahteva za naplatu ratnih dnevnica, a do sada je pozitivno rešeno oko 500 tih zahteva. Rezeristi su u proseku pojedinačno naplatili oko 600.000 dinara.

Info

strana 1 od 587 idi na stranu