Drugi slučaj novog gripa u Rusiji

U Rusiji je potvrđen drugi slučaj zaraze novim gripom A (H1N1), potvrdio je danas glavni sanitarni lekar Rusije Genadij Onišenko.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2009.

13:50

Default images

Obolleo je osamnaestogodišnji mladić koji se vratio sa svadbenog putovanja iz Dominikanske Republike. Onišenko je naveo da je bolest bila otkrivena nekoliko dana nakon povratka supružnika u Moskvu.

Kada su doputovali, mladiću je kontrolisana telesna temperatura na mooskovskom aerodromu i nije bila povišena,. Temperatura mu se povisila narednog dana. Lekarima se obratio 20. maja.

Supružnici su pod medicinskim nadzorom, a stanje mladića se ocenjuje kao zadovoljavajuće. Onišenko je naveo da njegova supruga nije obolela.

Prvi slučaj oboljenja od novog gripa, koji se u aprilu pojavio najpre u Meksiku, otkriven je u Rusiji u petak, 22 maja.

Oboleo je dvadesetosmogodišnji građanin Rusije koji je doleteo iz Njujorka 19. maja. On je u bolnici i već je bolje, pa bi danas mogao biti otpušten iz bolnice, izjavio je direktor Instituta za virusologiju "Ivanovski" Dmitrij Lavov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: