Drašković: Biće izbora ove godine

Vuk Drašković kaže da je sadašnja vlada od početka sastavljena kako se nije smelo desiti, kao i da će izbori biti ove godine.

Izvor: B92

Petak, 13.01.2006.

11:20

Default images

"Od početka je vlada sastavljena onako kako se to nije smelo desiti - da vodeća demokratska stranka bude u opoziciji sa radikalima, a da manjinsku vladu podržava partija čiji je šef i danas Milošević", rekao je Drašković, lider Srpskog pokreta obnove u intervjuu Glasu javnosti.

Upitan da li očekuje uskoro izbore, šef diplomatije je rekao da misli da će izbori biti ove godine, jer mora da se dođe do novog ustava, što je jedan od uslova za sporazum sa EU.

Drašković je rekao da je sada više pesimista, nego što je ikad ranije bio" kada je u pitanju epilog preogovora o Kosovu. "Pregovori se dobrim delom posmatraju kao marketinško političko pitanje. Izgovaraju se krupne reči i daju nerealna obećanja. Mislim, pre svega, na tvrdnje da pregovorima 'moramo' da sačuvamo puni suverenitet na Kosovu", rekao je Drašković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: