Petak, 13.01.2006.

11:20

Drašković: Biće izbora ove godine

Vuk Drašković kaže da je sadašnja vlada od početka sastavljena kako se nije smelo desiti, kao i da će izbori biti ove godine.

Izvor: Beta

Draškoviæ: Biæe izbora ove godine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

zika

pre 18 godina

Upravu ste Vuce, po onome koliko je glasalo za vas vi nikako niste trebali ni u Skupstinu a kamoli u Vladu, a o mestu na kome ste i da negovorimo.

Marko Markovic

pre 18 godina

Ma sve sto Vuk kaze je tacno, svi znamo da nije islo od pocetka.....ali kako ima obraza da prica o svemu kada je bio zakleti protivnik Slobodana Milosevica....a danas samo sto mu petokraku ne vidim na celu!

Grofica

pre 18 godina

Sef SPO je krajnje konzistentan: prvo je iz SPO najurio 9 poslanika koji su bezrezervno, po cenu podrske Rezolucije o pomoci porodicama Haskih optuzenika i pisanja srceparajucih pisama haskim optuzenicima, a sada je zbog bezrezervnog nepodrzavanja te iste Vlade izjurio desetog poslanika koji je krajnje konzistentno delovao od ulaska u Parlament. Zar je greh napustiti Vladu koja se izvinjava radikalima?!

armiran beton

pre 18 godina

Svi napolje iz nasih zivota, zauvek, ukljucujuci i Kostunicu i Draskovica i Karica i Dinkica i Labusa i Mladica i Tijanica i ... i ... i ...

Ozbiljni navijac

pre 18 godina

Preklinjem sve sunarodnike da se konacno uozbilje i pretanu da razgovaraju na nivoujuznoamerickih i sprskih trac serija, te dobro procesljaju dogadjaje i trendove kako kod njih samih ,tako i kod politicara i stranaka od kako je 8.sedmica pocela da zavija u crno nasu dragu domovinu.
G.Vuk Draskovic je jedini aktivini pojedinac u borbi za uspostavljanje demokratije i vladavine prava u okolini.kao i svi mi i on ima svoje cudi,dane kad je jezik brzi od glave i suprugu koja je zamalo promasila profesiju.Zapamtite da su pokojni g.Djindjic i on jedini i zasluzni za bilo kakvu promenu i mogucnost da se sada i sanja boljim danima.Posle brozovosko-slobinske istorije jedino sto ostaje je realnost.Otarasimo se ega, Siptara i svih bandidskih ostataka bivsih rezima i stisnimo petlju da svojoj deci napravimo malo bolje drustvo nego ovo pecinsko.
Dosta zapomaganja, jer nisu drugi krivi.

Vitez Koja

pre 18 godina

Vuk je, kada malo bolje razmisli o svemu, onako hladne glave, bez cetnicke romantikee, uglavnom u pravu o sustinskim pitanjima. Naravno da su svi svetski zvanicnici u ovoj diplomatskoj ofanzivi i halabuci nasih politicara oko Kosova poslednjih meseci, rekli neke dosta jasne poruke o svemu tome, koje pak javno jos nije vreme da iznose. Otuda i ovakve izjave nasih zvanicnika, pocev od Tadica posle posete Francuskoj, kada ga je Sirak oladio, tako i ove Vukove.

Kent

pre 18 godina

Apsolutno se slazem sa Vukom. Danas kao nikad do sad potrebna je ona energija od pre 5.oktobra, jer bi eventualni dolazak SRS i SPS na vlast za Srbiju bio i konacan kraj. Zato je na predstojecim izborima potrebno jedinstvo svih stranaka pro-evropske orijentacije, kako bi se izbeglo najgore.

TadićA

pre 18 godina

Ako je Vuk pesimista crno nam se piše. Samo se pitam kako je tako dugo idržao. Hvala mu za sve što je učinio za bolju Srbiju. Valjda će to ceniti makar istoričari.

Aca

pre 18 godina

Ono sto me je oduvek nerviralo kod Vuka je ta "naknadna pamet". I uvek se Vuk izvlacio iz takvih moralnih posrtanja po sistemu "moje namere su bile najbolje...". Ovaj put, a uzgred i mi vec imamo veeeeliko iskustvo sa SPO, Vuk mora na politicku marginu. Da tamo lepo okaje svoje grehe, kadrovski obnovi stranku, a on i Danica da se lepo povuku u neki miran zivot.
Ne moze se licna neprincipijelna pozicija braniti time da je to "nacionalni interes". Vuk je, realno posmatrano, odgovoran prvo sebi, onda svojoj porodici, zatim svojoj stranci i na kraju birackom telu. Tu listu prioriteta je relativno lako ispostovati - ne treba se po svaku cenu trpati u vlast i posle, kada ta cena pristigne na naplatu, se posipati pepelom. I na kraju, ovo treba posmatrati kao najavu da ce vlada pasti bas zato sto ce SPO u jednom trenutku (kada se rejting vlasti sroza do dna) izaci iz vlade i na taj nacin ostaviti DSS & Co. bez skupstinske vecine da bi se na nekim novim izborima SPO opet pozicionirao u vlasti pa hajde Jovo nanovo...

Kent

pre 18 godina

Apsolutno se slazem sa Vukom.Danas kao nikad do sad potrebna je ona energija od pre 5.oktobra, jer bi eventualni dolazak SRS i SPS na vlast za Srbiju bio i konacan kraj. Zato je na predstojecim izborima potrebno jedinstvo svih stranaka pro-evropske orijentacije, kako bi se izbeglo najgore.

baki

pre 18 godina

Iako cenim Vukovu odvaznost kada treba reci istinu ljudima u lice (nikada glasao za njega osim u vreme DEPOS-a), mislim da u ovom slucaju nije u pravu. Naime, da je DS usla u vladu kako on kaze, i njima bi pala popularnost kao i ostalim clanovima vlade zbog nepopularnih poteza koje je ova vlada morala da povuce. U tom slucaju ne bi bilo alternative radikalima na sledecim izborima. Bilo bi dobro da ova vlada zavrsi sa preostalim nepopularnim potezima do kraja svog mandata, a da onda, na sledecim izborima, opet udje u ovoga puta siroku demokratsku koaliciju sa DS-om.

Aleksandar

pre 18 godina

Ova izjava znaci ili da je sa DS-om dogovorio pet mesta na listi (koliko su oni maksimalno bili spremni da mu daju), ili da je neki genije pristao da spusti cenzus na 0,5%. U slucaju prvom - greska velika za davaoca, jer su u Draskovicevim rukama i 5 poslanika veliki ucenjivacki potencijal, u drugom - ozbiljan sistemski problem.

djole

pre 18 godina

Ovo je jos jedna Draskoviceva smesna izjava. Covek hoce da sedi na dve stolice. U vladi i da rasporedjuje svoje prijatelje i prijateljice , uglavnom clanove ili simpatizere svoje stranke, za ambasadore, a takodje i u opoziciji u nadi da mu DS da neko mesto u Parlamentu na buducim izborima. Mislim da SPO nece ni preci cenzus. Ako Draskovic zeli izbore, onda treba da da ostavku i da predje u opoziciju. Ovo je licemerno sedeti u vladi, ubirati sve privilegije koje vlast donosi, a pricati i prizeljkivati izbore. To je nespojivo. Draskovic bi morao da se odluci vec jednom, ali izgleda da ni on ne zna sta hoce.

prijatelj

pre 18 godina

Lepsu buducnost SRBIJE vidim samo ako gospodin Draskovic bude PREMIJER.Molim vas SRBI,shvatite vec jednom da je on jedini politicar u ovoj vladi koji nije zarazen od velikosrpskog nacionalizma i opterecen prosloscu. Jedini koji hoce izvesti Srbiju iz ove apaticnosti, korupcije i lazi. Dugo sam ziveo u Srbiji, imam punno pravih prijatelja ali sto se desilo poslije 1990 i sto se desava danas ne mogu da shvatim. Gospodine Draskovicu istorija ce pokazati kakav ste bili borac i vizionar za dobrobit Srba i Srbije. Svaka vam cast.

biba

pre 18 godina

Nikako mi nije jasno kako ministar Draskovic moze i dalje da se ponasa kao da je u opoziciji i kritikuje Vladu, u kojoj njegova partija i tekako ima svoj dio vlasti, ucesca a samim tim i dio odgovornosti. Zar se tek sad sjetio da je Kostunica na vlasti ovoliko dugo zahvaljujuci podrsci Milosevica i njegove stranke. Nevjerovatno sizofrena situacija.

Predrag

pre 18 godina

Ako ce prevremeni izbori znaciti da ce Draskovicev SPO nestati iz srbijanskog parlamenta, a da cemo time dobiti i novog ministra spoljnih poslova, onda te privremene izbore zaista treba prizeljkivati!

dejan

pre 18 godina

Nadam se da ce na tim eventualnim izborima pobediti, DS, SPO I LDP. Na zalost, poznajući biračko telo, to je, ipak, samo nada...

insajder

pre 18 godina

Uh velika novost. Pa cim je Kostunica najzad pojurio onog Bogoljuba jasno je da se uplasio moguce njegove koalicije sa demokratama. A i tu je uvek pitanje ustava..

sheky b.

pre 18 godina

Ne mogu da verujem koliko ljudi slabo pamte!
Vreme je za rekapitulaciju: Izbori su odrzani u decembru 2003. Usledili su pregovori o sastavljanju Vlade. u DS-u je vladalo rasulo... Nije se znalo ko je glavni, da l' Tadic, da l' Cheda, da l' Zivkovic, ali jedno su znali - sa DSS-om ni za zivu glavu (ni zivu glavu svih nas), a ni DSS nije bio spreman na taj potez. I onda se doshlo do manjinske Vlade, sa podrshkom SPS-a, u februaru 2004 (tri meseca nakon izbora). Glavni odbori svih stranaka su bili zustro podeljeni po ovom pitanju (u SPO-u su chak pale i mnogo teshke rechi). Da se ovakva Vlada nije formirala ne bi se formirala nikakva, shto znachi novi izbori, novo pljuvanje izmedju partija "demokratskog bloka", nov rast radikala...
I sada je Vuk Drashkovic nashao za shodno da pricha da je vlada pogreshno skrojena?!

era

pre 18 godina

Draskovic se ponovo ponasa kao nezavisni posmatrac dogadjaja. Njegova stranka je u toj istoj vladi vec godinama i ministri iz njegove stranke i njegovog koalicionog partnera su najgori ... Na zalost ova Vlada ce trajati do kraja mandata jer Vukovi poslanici uredno glasaju u Skupstini. Ako vec tako misli zasto je usao u ovakvu vladu i zasto je odrzava u zivotu?

sara

pre 18 godina

Meni uvek drago da čujem čoveka koji ima svoje mišljenje i ne plaši se da ga stane iza onog što kaže. Ipak, ako sam dobro razumela, SPO još uvek sedi u upravnim odborima i firmama zahvaljujući tome što jeste deo te nazovi Vlade, kako ispada. Sad, možda baš ništa ne razumem, ali čini mi se da se to što gospodin Drašković radi zove cinizam.

dokle vise?

pre 18 godina

Ovaj Vuk bas nema mere, granice ni ukusa...Pa sto podrzava tu i takvu vladu ako je protiv nje? Vlast (a uz put i nepotizam) su sladji i od meda, zar ne?

ni knjige vise ne citam

pre 18 godina

Na zalost nasa politicka scena od jednog izuzetno dobrog i u svetu priznatog pisca napravila je politickog trgovca. Sada se setio da mu smeta SPS i da je trebalo praviti vladu sa DS-om. Gde je bio u prvim mesecima 2004-te godine. Onda je pred ocima video samo fotelju sefa diplomatije a sada kada mu se osipa stranka u Skupstini a rejting vrtoglavo pada, prvo pokusava da smanji cenzus ako je moguce i na pola procenta a za svaki slucaj i gleda da se ulaguje DS-u. Tuzno.

Pera Kojot Super Genije

pre 18 godina

Vuk je po ko zna koji put u pravu. Sledeca Vlada trebalo bi da bude formirana od strane DS, DSS, SPO, G17 plus i manjih stranaka poput GSS, DHSS, LSV, koja bi bila punog demokratskog kapaciteta. Zato bi i cenzus trebalo spustiti na 2% (sa 2% dobija se 5 poslanika) kako bi sto vise manjih stranak uslo u parlament, a radikali ostali sa manje mandata koji bi im se 'prelili'.

Car Konstantin

pre 18 godina

U pravu ste g. Draškoviću, odavno se vođenje ove zemlje posmatra isključivo sa pozicija političkog marketinga, a ne sa aspekta stvarnog interesa zemlje. Jedina stvar koja zanima političare jeste njihov rejting i tu se sve završava. Ako se interesi države i nacije ponekad poklope sa tim, onda dobro, u protivnom u rejting se ne sme dirati. Odavno je vođenje ove zemlje lišeno zdravog razuma, pragmatizma i stvarnih interesa. Ni Kosovo nije izuzetak, već samo prolazna stanica na kojoj može da se ubere koji politički poen. Kad ovo govorim, ne mislim ni na jednu partiju već na sve njih koji se danas bave politikom. Svi su isti.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Iako smatram da je sadašnja Vlada sastavljena od ljudi i partija "s kolca i konopca" nije mi jasno šta gospodinu Draškoviću smeta u toj Vladi ? I šta ima da joj zameri ? Pa zar nije on najbolji primer za ono, čemu se on protivi. Ušao je u Vladu, ne na mala vrata već, kroz mišju rupu. Sa svojim biračkim telom koje može da stane u osrednju bioskopsku salu. I zaista se našao u društvu kome ne pripada. Pitanje je zašto ne "izadje" iz te Vlade ? Zar to nije rešenje za glavobolju koju ovaj vrli i precvali demokrata ima ? Pretpostavljam da ga sprečava bojazan za sudbinu ovoga naroda. Ta bojazan je mnogo jača od njegovih ličnih i partijskih interesa. Zbog toga je ON obavezan da podnosi ovolike žrtve i patnje. Stvarno dirljivo. Do suza. Gospodine Draškoviću, vreme je da shvatite da Vi niste taj koji ima monopol nad ovim narodom i da Vam niko nije dodelio ulogu tumača demokratije....

Car Konstantin

pre 18 godina

U pravu ste g. Draškoviću, odavno se vođenje ove zemlje posmatra isključivo sa pozicija političkog marketinga, a ne sa aspekta stvarnog interesa zemlje. Jedina stvar koja zanima političare jeste njihov rejting i tu se sve završava. Ako se interesi države i nacije ponekad poklope sa tim, onda dobro, u protivnom u rejting se ne sme dirati. Odavno je vođenje ove zemlje lišeno zdravog razuma, pragmatizma i stvarnih interesa. Ni Kosovo nije izuzetak, već samo prolazna stanica na kojoj može da se ubere koji politički poen. Kad ovo govorim, ne mislim ni na jednu partiju već na sve njih koji se danas bave politikom. Svi su isti.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Iako smatram da je sadašnja Vlada sastavljena od ljudi i partija "s kolca i konopca" nije mi jasno šta gospodinu Draškoviću smeta u toj Vladi ? I šta ima da joj zameri ? Pa zar nije on najbolji primer za ono, čemu se on protivi. Ušao je u Vladu, ne na mala vrata već, kroz mišju rupu. Sa svojim biračkim telom koje može da stane u osrednju bioskopsku salu. I zaista se našao u društvu kome ne pripada. Pitanje je zašto ne "izadje" iz te Vlade ? Zar to nije rešenje za glavobolju koju ovaj vrli i precvali demokrata ima ? Pretpostavljam da ga sprečava bojazan za sudbinu ovoga naroda. Ta bojazan je mnogo jača od njegovih ličnih i partijskih interesa. Zbog toga je ON obavezan da podnosi ovolike žrtve i patnje. Stvarno dirljivo. Do suza. Gospodine Draškoviću, vreme je da shvatite da Vi niste taj koji ima monopol nad ovim narodom i da Vam niko nije dodelio ulogu tumača demokratije....

sheky b.

pre 18 godina

Ne mogu da verujem koliko ljudi slabo pamte!
Vreme je za rekapitulaciju: Izbori su odrzani u decembru 2003. Usledili su pregovori o sastavljanju Vlade. u DS-u je vladalo rasulo... Nije se znalo ko je glavni, da l' Tadic, da l' Cheda, da l' Zivkovic, ali jedno su znali - sa DSS-om ni za zivu glavu (ni zivu glavu svih nas), a ni DSS nije bio spreman na taj potez. I onda se doshlo do manjinske Vlade, sa podrshkom SPS-a, u februaru 2004 (tri meseca nakon izbora). Glavni odbori svih stranaka su bili zustro podeljeni po ovom pitanju (u SPO-u su chak pale i mnogo teshke rechi). Da se ovakva Vlada nije formirala ne bi se formirala nikakva, shto znachi novi izbori, novo pljuvanje izmedju partija "demokratskog bloka", nov rast radikala...
I sada je Vuk Drashkovic nashao za shodno da pricha da je vlada pogreshno skrojena?!

Pera Kojot Super Genije

pre 18 godina

Vuk je po ko zna koji put u pravu. Sledeca Vlada trebalo bi da bude formirana od strane DS, DSS, SPO, G17 plus i manjih stranaka poput GSS, DHSS, LSV, koja bi bila punog demokratskog kapaciteta. Zato bi i cenzus trebalo spustiti na 2% (sa 2% dobija se 5 poslanika) kako bi sto vise manjih stranak uslo u parlament, a radikali ostali sa manje mandata koji bi im se 'prelili'.

ni knjige vise ne citam

pre 18 godina

Na zalost nasa politicka scena od jednog izuzetno dobrog i u svetu priznatog pisca napravila je politickog trgovca. Sada se setio da mu smeta SPS i da je trebalo praviti vladu sa DS-om. Gde je bio u prvim mesecima 2004-te godine. Onda je pred ocima video samo fotelju sefa diplomatije a sada kada mu se osipa stranka u Skupstini a rejting vrtoglavo pada, prvo pokusava da smanji cenzus ako je moguce i na pola procenta a za svaki slucaj i gleda da se ulaguje DS-u. Tuzno.

dokle vise?

pre 18 godina

Ovaj Vuk bas nema mere, granice ni ukusa...Pa sto podrzava tu i takvu vladu ako je protiv nje? Vlast (a uz put i nepotizam) su sladji i od meda, zar ne?

sara

pre 18 godina

Meni uvek drago da čujem čoveka koji ima svoje mišljenje i ne plaši se da ga stane iza onog što kaže. Ipak, ako sam dobro razumela, SPO još uvek sedi u upravnim odborima i firmama zahvaljujući tome što jeste deo te nazovi Vlade, kako ispada. Sad, možda baš ništa ne razumem, ali čini mi se da se to što gospodin Drašković radi zove cinizam.

era

pre 18 godina

Draskovic se ponovo ponasa kao nezavisni posmatrac dogadjaja. Njegova stranka je u toj istoj vladi vec godinama i ministri iz njegove stranke i njegovog koalicionog partnera su najgori ... Na zalost ova Vlada ce trajati do kraja mandata jer Vukovi poslanici uredno glasaju u Skupstini. Ako vec tako misli zasto je usao u ovakvu vladu i zasto je odrzava u zivotu?

biba

pre 18 godina

Nikako mi nije jasno kako ministar Draskovic moze i dalje da se ponasa kao da je u opoziciji i kritikuje Vladu, u kojoj njegova partija i tekako ima svoj dio vlasti, ucesca a samim tim i dio odgovornosti. Zar se tek sad sjetio da je Kostunica na vlasti ovoliko dugo zahvaljujuci podrsci Milosevica i njegove stranke. Nevjerovatno sizofrena situacija.

dejan

pre 18 godina

Nadam se da ce na tim eventualnim izborima pobediti, DS, SPO I LDP. Na zalost, poznajući biračko telo, to je, ipak, samo nada...

Predrag

pre 18 godina

Ako ce prevremeni izbori znaciti da ce Draskovicev SPO nestati iz srbijanskog parlamenta, a da cemo time dobiti i novog ministra spoljnih poslova, onda te privremene izbore zaista treba prizeljkivati!

insajder

pre 18 godina

Uh velika novost. Pa cim je Kostunica najzad pojurio onog Bogoljuba jasno je da se uplasio moguce njegove koalicije sa demokratama. A i tu je uvek pitanje ustava..

prijatelj

pre 18 godina

Lepsu buducnost SRBIJE vidim samo ako gospodin Draskovic bude PREMIJER.Molim vas SRBI,shvatite vec jednom da je on jedini politicar u ovoj vladi koji nije zarazen od velikosrpskog nacionalizma i opterecen prosloscu. Jedini koji hoce izvesti Srbiju iz ove apaticnosti, korupcije i lazi. Dugo sam ziveo u Srbiji, imam punno pravih prijatelja ali sto se desilo poslije 1990 i sto se desava danas ne mogu da shvatim. Gospodine Draskovicu istorija ce pokazati kakav ste bili borac i vizionar za dobrobit Srba i Srbije. Svaka vam cast.

djole

pre 18 godina

Ovo je jos jedna Draskoviceva smesna izjava. Covek hoce da sedi na dve stolice. U vladi i da rasporedjuje svoje prijatelje i prijateljice , uglavnom clanove ili simpatizere svoje stranke, za ambasadore, a takodje i u opoziciji u nadi da mu DS da neko mesto u Parlamentu na buducim izborima. Mislim da SPO nece ni preci cenzus. Ako Draskovic zeli izbore, onda treba da da ostavku i da predje u opoziciju. Ovo je licemerno sedeti u vladi, ubirati sve privilegije koje vlast donosi, a pricati i prizeljkivati izbore. To je nespojivo. Draskovic bi morao da se odluci vec jednom, ali izgleda da ni on ne zna sta hoce.

baki

pre 18 godina

Iako cenim Vukovu odvaznost kada treba reci istinu ljudima u lice (nikada glasao za njega osim u vreme DEPOS-a), mislim da u ovom slucaju nije u pravu. Naime, da je DS usla u vladu kako on kaze, i njima bi pala popularnost kao i ostalim clanovima vlade zbog nepopularnih poteza koje je ova vlada morala da povuce. U tom slucaju ne bi bilo alternative radikalima na sledecim izborima. Bilo bi dobro da ova vlada zavrsi sa preostalim nepopularnim potezima do kraja svog mandata, a da onda, na sledecim izborima, opet udje u ovoga puta siroku demokratsku koaliciju sa DS-om.

TadićA

pre 18 godina

Ako je Vuk pesimista crno nam se piše. Samo se pitam kako je tako dugo idržao. Hvala mu za sve što je učinio za bolju Srbiju. Valjda će to ceniti makar istoričari.

Aleksandar

pre 18 godina

Ova izjava znaci ili da je sa DS-om dogovorio pet mesta na listi (koliko su oni maksimalno bili spremni da mu daju), ili da je neki genije pristao da spusti cenzus na 0,5%. U slucaju prvom - greska velika za davaoca, jer su u Draskovicevim rukama i 5 poslanika veliki ucenjivacki potencijal, u drugom - ozbiljan sistemski problem.

Aca

pre 18 godina

Ono sto me je oduvek nerviralo kod Vuka je ta "naknadna pamet". I uvek se Vuk izvlacio iz takvih moralnih posrtanja po sistemu "moje namere su bile najbolje...". Ovaj put, a uzgred i mi vec imamo veeeeliko iskustvo sa SPO, Vuk mora na politicku marginu. Da tamo lepo okaje svoje grehe, kadrovski obnovi stranku, a on i Danica da se lepo povuku u neki miran zivot.
Ne moze se licna neprincipijelna pozicija braniti time da je to "nacionalni interes". Vuk je, realno posmatrano, odgovoran prvo sebi, onda svojoj porodici, zatim svojoj stranci i na kraju birackom telu. Tu listu prioriteta je relativno lako ispostovati - ne treba se po svaku cenu trpati u vlast i posle, kada ta cena pristigne na naplatu, se posipati pepelom. I na kraju, ovo treba posmatrati kao najavu da ce vlada pasti bas zato sto ce SPO u jednom trenutku (kada se rejting vlasti sroza do dna) izaci iz vlade i na taj nacin ostaviti DSS & Co. bez skupstinske vecine da bi se na nekim novim izborima SPO opet pozicionirao u vlasti pa hajde Jovo nanovo...

Kent

pre 18 godina

Apsolutno se slazem sa Vukom.Danas kao nikad do sad potrebna je ona energija od pre 5.oktobra, jer bi eventualni dolazak SRS i SPS na vlast za Srbiju bio i konacan kraj. Zato je na predstojecim izborima potrebno jedinstvo svih stranaka pro-evropske orijentacije, kako bi se izbeglo najgore.

Kent

pre 18 godina

Apsolutno se slazem sa Vukom. Danas kao nikad do sad potrebna je ona energija od pre 5.oktobra, jer bi eventualni dolazak SRS i SPS na vlast za Srbiju bio i konacan kraj. Zato je na predstojecim izborima potrebno jedinstvo svih stranaka pro-evropske orijentacije, kako bi se izbeglo najgore.

Vitez Koja

pre 18 godina

Vuk je, kada malo bolje razmisli o svemu, onako hladne glave, bez cetnicke romantikee, uglavnom u pravu o sustinskim pitanjima. Naravno da su svi svetski zvanicnici u ovoj diplomatskoj ofanzivi i halabuci nasih politicara oko Kosova poslednjih meseci, rekli neke dosta jasne poruke o svemu tome, koje pak javno jos nije vreme da iznose. Otuda i ovakve izjave nasih zvanicnika, pocev od Tadica posle posete Francuskoj, kada ga je Sirak oladio, tako i ove Vukove.

Ozbiljni navijac

pre 18 godina

Preklinjem sve sunarodnike da se konacno uozbilje i pretanu da razgovaraju na nivoujuznoamerickih i sprskih trac serija, te dobro procesljaju dogadjaje i trendove kako kod njih samih ,tako i kod politicara i stranaka od kako je 8.sedmica pocela da zavija u crno nasu dragu domovinu.
G.Vuk Draskovic je jedini aktivini pojedinac u borbi za uspostavljanje demokratije i vladavine prava u okolini.kao i svi mi i on ima svoje cudi,dane kad je jezik brzi od glave i suprugu koja je zamalo promasila profesiju.Zapamtite da su pokojni g.Djindjic i on jedini i zasluzni za bilo kakvu promenu i mogucnost da se sada i sanja boljim danima.Posle brozovosko-slobinske istorije jedino sto ostaje je realnost.Otarasimo se ega, Siptara i svih bandidskih ostataka bivsih rezima i stisnimo petlju da svojoj deci napravimo malo bolje drustvo nego ovo pecinsko.
Dosta zapomaganja, jer nisu drugi krivi.

armiran beton

pre 18 godina

Svi napolje iz nasih zivota, zauvek, ukljucujuci i Kostunicu i Draskovica i Karica i Dinkica i Labusa i Mladica i Tijanica i ... i ... i ...

Grofica

pre 18 godina

Sef SPO je krajnje konzistentan: prvo je iz SPO najurio 9 poslanika koji su bezrezervno, po cenu podrske Rezolucije o pomoci porodicama Haskih optuzenika i pisanja srceparajucih pisama haskim optuzenicima, a sada je zbog bezrezervnog nepodrzavanja te iste Vlade izjurio desetog poslanika koji je krajnje konzistentno delovao od ulaska u Parlament. Zar je greh napustiti Vladu koja se izvinjava radikalima?!

Marko Markovic

pre 18 godina

Ma sve sto Vuk kaze je tacno, svi znamo da nije islo od pocetka.....ali kako ima obraza da prica o svemu kada je bio zakleti protivnik Slobodana Milosevica....a danas samo sto mu petokraku ne vidim na celu!

zika

pre 18 godina

Upravu ste Vuce, po onome koliko je glasalo za vas vi nikako niste trebali ni u Skupstinu a kamoli u Vladu, a o mestu na kome ste i da negovorimo.

Car Konstantin

pre 18 godina

U pravu ste g. Draškoviću, odavno se vođenje ove zemlje posmatra isključivo sa pozicija političkog marketinga, a ne sa aspekta stvarnog interesa zemlje. Jedina stvar koja zanima političare jeste njihov rejting i tu se sve završava. Ako se interesi države i nacije ponekad poklope sa tim, onda dobro, u protivnom u rejting se ne sme dirati. Odavno je vođenje ove zemlje lišeno zdravog razuma, pragmatizma i stvarnih interesa. Ni Kosovo nije izuzetak, već samo prolazna stanica na kojoj može da se ubere koji politički poen. Kad ovo govorim, ne mislim ni na jednu partiju već na sve njih koji se danas bave politikom. Svi su isti.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Iako smatram da je sadašnja Vlada sastavljena od ljudi i partija "s kolca i konopca" nije mi jasno šta gospodinu Draškoviću smeta u toj Vladi ? I šta ima da joj zameri ? Pa zar nije on najbolji primer za ono, čemu se on protivi. Ušao je u Vladu, ne na mala vrata već, kroz mišju rupu. Sa svojim biračkim telom koje može da stane u osrednju bioskopsku salu. I zaista se našao u društvu kome ne pripada. Pitanje je zašto ne "izadje" iz te Vlade ? Zar to nije rešenje za glavobolju koju ovaj vrli i precvali demokrata ima ? Pretpostavljam da ga sprečava bojazan za sudbinu ovoga naroda. Ta bojazan je mnogo jača od njegovih ličnih i partijskih interesa. Zbog toga je ON obavezan da podnosi ovolike žrtve i patnje. Stvarno dirljivo. Do suza. Gospodine Draškoviću, vreme je da shvatite da Vi niste taj koji ima monopol nad ovim narodom i da Vam niko nije dodelio ulogu tumača demokratije....

sheky b.

pre 18 godina

Ne mogu da verujem koliko ljudi slabo pamte!
Vreme je za rekapitulaciju: Izbori su odrzani u decembru 2003. Usledili su pregovori o sastavljanju Vlade. u DS-u je vladalo rasulo... Nije se znalo ko je glavni, da l' Tadic, da l' Cheda, da l' Zivkovic, ali jedno su znali - sa DSS-om ni za zivu glavu (ni zivu glavu svih nas), a ni DSS nije bio spreman na taj potez. I onda se doshlo do manjinske Vlade, sa podrshkom SPS-a, u februaru 2004 (tri meseca nakon izbora). Glavni odbori svih stranaka su bili zustro podeljeni po ovom pitanju (u SPO-u su chak pale i mnogo teshke rechi). Da se ovakva Vlada nije formirala ne bi se formirala nikakva, shto znachi novi izbori, novo pljuvanje izmedju partija "demokratskog bloka", nov rast radikala...
I sada je Vuk Drashkovic nashao za shodno da pricha da je vlada pogreshno skrojena?!

Pera Kojot Super Genije

pre 18 godina

Vuk je po ko zna koji put u pravu. Sledeca Vlada trebalo bi da bude formirana od strane DS, DSS, SPO, G17 plus i manjih stranaka poput GSS, DHSS, LSV, koja bi bila punog demokratskog kapaciteta. Zato bi i cenzus trebalo spustiti na 2% (sa 2% dobija se 5 poslanika) kako bi sto vise manjih stranak uslo u parlament, a radikali ostali sa manje mandata koji bi im se 'prelili'.

ni knjige vise ne citam

pre 18 godina

Na zalost nasa politicka scena od jednog izuzetno dobrog i u svetu priznatog pisca napravila je politickog trgovca. Sada se setio da mu smeta SPS i da je trebalo praviti vladu sa DS-om. Gde je bio u prvim mesecima 2004-te godine. Onda je pred ocima video samo fotelju sefa diplomatije a sada kada mu se osipa stranka u Skupstini a rejting vrtoglavo pada, prvo pokusava da smanji cenzus ako je moguce i na pola procenta a za svaki slucaj i gleda da se ulaguje DS-u. Tuzno.

dokle vise?

pre 18 godina

Ovaj Vuk bas nema mere, granice ni ukusa...Pa sto podrzava tu i takvu vladu ako je protiv nje? Vlast (a uz put i nepotizam) su sladji i od meda, zar ne?

sara

pre 18 godina

Meni uvek drago da čujem čoveka koji ima svoje mišljenje i ne plaši se da ga stane iza onog što kaže. Ipak, ako sam dobro razumela, SPO još uvek sedi u upravnim odborima i firmama zahvaljujući tome što jeste deo te nazovi Vlade, kako ispada. Sad, možda baš ništa ne razumem, ali čini mi se da se to što gospodin Drašković radi zove cinizam.

era

pre 18 godina

Draskovic se ponovo ponasa kao nezavisni posmatrac dogadjaja. Njegova stranka je u toj istoj vladi vec godinama i ministri iz njegove stranke i njegovog koalicionog partnera su najgori ... Na zalost ova Vlada ce trajati do kraja mandata jer Vukovi poslanici uredno glasaju u Skupstini. Ako vec tako misli zasto je usao u ovakvu vladu i zasto je odrzava u zivotu?

biba

pre 18 godina

Nikako mi nije jasno kako ministar Draskovic moze i dalje da se ponasa kao da je u opoziciji i kritikuje Vladu, u kojoj njegova partija i tekako ima svoj dio vlasti, ucesca a samim tim i dio odgovornosti. Zar se tek sad sjetio da je Kostunica na vlasti ovoliko dugo zahvaljujuci podrsci Milosevica i njegove stranke. Nevjerovatno sizofrena situacija.

dejan

pre 18 godina

Nadam se da ce na tim eventualnim izborima pobediti, DS, SPO I LDP. Na zalost, poznajući biračko telo, to je, ipak, samo nada...

Predrag

pre 18 godina

Ako ce prevremeni izbori znaciti da ce Draskovicev SPO nestati iz srbijanskog parlamenta, a da cemo time dobiti i novog ministra spoljnih poslova, onda te privremene izbore zaista treba prizeljkivati!

insajder

pre 18 godina

Uh velika novost. Pa cim je Kostunica najzad pojurio onog Bogoljuba jasno je da se uplasio moguce njegove koalicije sa demokratama. A i tu je uvek pitanje ustava..

prijatelj

pre 18 godina

Lepsu buducnost SRBIJE vidim samo ako gospodin Draskovic bude PREMIJER.Molim vas SRBI,shvatite vec jednom da je on jedini politicar u ovoj vladi koji nije zarazen od velikosrpskog nacionalizma i opterecen prosloscu. Jedini koji hoce izvesti Srbiju iz ove apaticnosti, korupcije i lazi. Dugo sam ziveo u Srbiji, imam punno pravih prijatelja ali sto se desilo poslije 1990 i sto se desava danas ne mogu da shvatim. Gospodine Draskovicu istorija ce pokazati kakav ste bili borac i vizionar za dobrobit Srba i Srbije. Svaka vam cast.

djole

pre 18 godina

Ovo je jos jedna Draskoviceva smesna izjava. Covek hoce da sedi na dve stolice. U vladi i da rasporedjuje svoje prijatelje i prijateljice , uglavnom clanove ili simpatizere svoje stranke, za ambasadore, a takodje i u opoziciji u nadi da mu DS da neko mesto u Parlamentu na buducim izborima. Mislim da SPO nece ni preci cenzus. Ako Draskovic zeli izbore, onda treba da da ostavku i da predje u opoziciju. Ovo je licemerno sedeti u vladi, ubirati sve privilegije koje vlast donosi, a pricati i prizeljkivati izbore. To je nespojivo. Draskovic bi morao da se odluci vec jednom, ali izgleda da ni on ne zna sta hoce.

baki

pre 18 godina

Iako cenim Vukovu odvaznost kada treba reci istinu ljudima u lice (nikada glasao za njega osim u vreme DEPOS-a), mislim da u ovom slucaju nije u pravu. Naime, da je DS usla u vladu kako on kaze, i njima bi pala popularnost kao i ostalim clanovima vlade zbog nepopularnih poteza koje je ova vlada morala da povuce. U tom slucaju ne bi bilo alternative radikalima na sledecim izborima. Bilo bi dobro da ova vlada zavrsi sa preostalim nepopularnim potezima do kraja svog mandata, a da onda, na sledecim izborima, opet udje u ovoga puta siroku demokratsku koaliciju sa DS-om.

TadićA

pre 18 godina

Ako je Vuk pesimista crno nam se piše. Samo se pitam kako je tako dugo idržao. Hvala mu za sve što je učinio za bolju Srbiju. Valjda će to ceniti makar istoričari.

Aleksandar

pre 18 godina

Ova izjava znaci ili da je sa DS-om dogovorio pet mesta na listi (koliko su oni maksimalno bili spremni da mu daju), ili da je neki genije pristao da spusti cenzus na 0,5%. U slucaju prvom - greska velika za davaoca, jer su u Draskovicevim rukama i 5 poslanika veliki ucenjivacki potencijal, u drugom - ozbiljan sistemski problem.

Aca

pre 18 godina

Ono sto me je oduvek nerviralo kod Vuka je ta "naknadna pamet". I uvek se Vuk izvlacio iz takvih moralnih posrtanja po sistemu "moje namere su bile najbolje...". Ovaj put, a uzgred i mi vec imamo veeeeliko iskustvo sa SPO, Vuk mora na politicku marginu. Da tamo lepo okaje svoje grehe, kadrovski obnovi stranku, a on i Danica da se lepo povuku u neki miran zivot.
Ne moze se licna neprincipijelna pozicija braniti time da je to "nacionalni interes". Vuk je, realno posmatrano, odgovoran prvo sebi, onda svojoj porodici, zatim svojoj stranci i na kraju birackom telu. Tu listu prioriteta je relativno lako ispostovati - ne treba se po svaku cenu trpati u vlast i posle, kada ta cena pristigne na naplatu, se posipati pepelom. I na kraju, ovo treba posmatrati kao najavu da ce vlada pasti bas zato sto ce SPO u jednom trenutku (kada se rejting vlasti sroza do dna) izaci iz vlade i na taj nacin ostaviti DSS & Co. bez skupstinske vecine da bi se na nekim novim izborima SPO opet pozicionirao u vlasti pa hajde Jovo nanovo...

Kent

pre 18 godina

Apsolutno se slazem sa Vukom.Danas kao nikad do sad potrebna je ona energija od pre 5.oktobra, jer bi eventualni dolazak SRS i SPS na vlast za Srbiju bio i konacan kraj. Zato je na predstojecim izborima potrebno jedinstvo svih stranaka pro-evropske orijentacije, kako bi se izbeglo najgore.

Kent

pre 18 godina

Apsolutno se slazem sa Vukom. Danas kao nikad do sad potrebna je ona energija od pre 5.oktobra, jer bi eventualni dolazak SRS i SPS na vlast za Srbiju bio i konacan kraj. Zato je na predstojecim izborima potrebno jedinstvo svih stranaka pro-evropske orijentacije, kako bi se izbeglo najgore.

Vitez Koja

pre 18 godina

Vuk je, kada malo bolje razmisli o svemu, onako hladne glave, bez cetnicke romantikee, uglavnom u pravu o sustinskim pitanjima. Naravno da su svi svetski zvanicnici u ovoj diplomatskoj ofanzivi i halabuci nasih politicara oko Kosova poslednjih meseci, rekli neke dosta jasne poruke o svemu tome, koje pak javno jos nije vreme da iznose. Otuda i ovakve izjave nasih zvanicnika, pocev od Tadica posle posete Francuskoj, kada ga je Sirak oladio, tako i ove Vukove.

Ozbiljni navijac

pre 18 godina

Preklinjem sve sunarodnike da se konacno uozbilje i pretanu da razgovaraju na nivoujuznoamerickih i sprskih trac serija, te dobro procesljaju dogadjaje i trendove kako kod njih samih ,tako i kod politicara i stranaka od kako je 8.sedmica pocela da zavija u crno nasu dragu domovinu.
G.Vuk Draskovic je jedini aktivini pojedinac u borbi za uspostavljanje demokratije i vladavine prava u okolini.kao i svi mi i on ima svoje cudi,dane kad je jezik brzi od glave i suprugu koja je zamalo promasila profesiju.Zapamtite da su pokojni g.Djindjic i on jedini i zasluzni za bilo kakvu promenu i mogucnost da se sada i sanja boljim danima.Posle brozovosko-slobinske istorije jedino sto ostaje je realnost.Otarasimo se ega, Siptara i svih bandidskih ostataka bivsih rezima i stisnimo petlju da svojoj deci napravimo malo bolje drustvo nego ovo pecinsko.
Dosta zapomaganja, jer nisu drugi krivi.

armiran beton

pre 18 godina

Svi napolje iz nasih zivota, zauvek, ukljucujuci i Kostunicu i Draskovica i Karica i Dinkica i Labusa i Mladica i Tijanica i ... i ... i ...

Grofica

pre 18 godina

Sef SPO je krajnje konzistentan: prvo je iz SPO najurio 9 poslanika koji su bezrezervno, po cenu podrske Rezolucije o pomoci porodicama Haskih optuzenika i pisanja srceparajucih pisama haskim optuzenicima, a sada je zbog bezrezervnog nepodrzavanja te iste Vlade izjurio desetog poslanika koji je krajnje konzistentno delovao od ulaska u Parlament. Zar je greh napustiti Vladu koja se izvinjava radikalima?!

Marko Markovic

pre 18 godina

Ma sve sto Vuk kaze je tacno, svi znamo da nije islo od pocetka.....ali kako ima obraza da prica o svemu kada je bio zakleti protivnik Slobodana Milosevica....a danas samo sto mu petokraku ne vidim na celu!

zika

pre 18 godina

Upravu ste Vuce, po onome koliko je glasalo za vas vi nikako niste trebali ni u Skupstinu a kamoli u Vladu, a o mestu na kome ste i da negovorimo.