Ekonomska saradnja SCG i Hrvatske

U Beogradu je održan sastanak Mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Crne Gore i Hrvatske.

Izvor: B92

Utorak, 19.04.2005.

14:07

Default images

Kako je saopštila Direkcija Saveta ministara SCG za informisanje, bilo je reči o povećaju robne razmene dve zemlje, liberalizaciji trgovine, normalizaciji saobraćaja, mogućnostima saradnje u regionalnim projektima i u procesu evropskih integracija.

"Razmenjena su mišljenja i o mogućnostima za unapređenje viših oblika privredne saradnje koje postoje u oblasti mašinogradnje, elektroprivrede, poljoprivrede i drvne industrije", saopštava Direkcija.

BiH ne povlači suspenziju

Sarajevsko "Oslobođenje" piše da je Srbiji i Crnoj Gori rečeno da BiH neće povući suspenziju Ugovora o slobodnoj trgovini.

"Na prošlonedeljnom sastanku radne grupe iz Mešovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o slobodnoj trgovini Srbiji i Crnoj Gori je jasno stavljeno do znanja da BiH neće povući suspenziju dela ugovora dok SCG ne ukine izvozne subvencije. Radna grupa je konstatovala veliko povećanje uvoza proizvoda iz SCG otkako je prošle godine počela primena nulte carinske stope", piše list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: