Utorak, 31.05.2022.

14:15

Rat počeo zbog pretnji? "Rusija je bila primorana"

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev govorio je o pretnjama koje su primorale Rusiju da preduzme mere predostrožnosti i započne rat u Ukrajini.

Izvor: B92

Rat počeo zbog pretnji?
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Patrušev je ovo rekao tokom sastanka u Kazanju.

On je primetio da su razumni zahtevi Rusije za bezbednosnim garancijama potpuno ignorisani.

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije podsetio je i na planove Kijeva da promeni status beznuklearne sile i uđe u NATO. Prema njegovim rečima, ruska strana je takođe dobila informacije o pripremama Kijeva za neprijateljstva u Donbasu i napad na Rusiju.

"Sve ove pretnje su nas primorale da preduzmemo mere predostrožnosti i pokrenemo specijalnu vojnu operaciju", rekao je on, a prenosi Interfaks.

Patrušev je dodao da je Rusija dobila neoborive dokaze o finansiranju i sprovođenju vojno-bioloških programa u Ukrajini pod kontrolom stranih stručnjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: