Sreda, 27.12.2023.

11:28

Plan napisan; U vojsku tri meseca zimi i tri leti?

Prema pilot-projektu privremenih prištinskih institucija, planirano je uvođenje obaveznog služenja vojnog roka, u dve etape – tri meseca zimi i tri leti.

Izvor: Kosovo online

Default images
EPA-EFE Philipp Gueland/Ilustracija

Zamenik ministra odbrane privremenih prištinskih institucija Šemsi Silja saopštio je da su sačinili nastavni plan i program i uspeli da sledeće godine uvedu nastavu odbrane i bezbednosti u škole, što će olakšati služenje vojnog roka, prenosi "Ekonomija onlajn".

"Ministarstvo je izradilo sveobuhvatan plan o ovom pitanju i u ovom trenutku obilazi sve opštine. Krenuli smo od graničnog područja, da procenimo i analiziramo situaciju. Radimo adekvatnu procenu da bi se videla mogućnost realne procene stanja za obrazovanje u oblasti odbrane i bezbednosti", rekao je prištinski funkcioner.

Silja navodi da je činjenica da su sastavili nastavne planove i programe i došli do koncepta da se sledeće godine uvede u škole, što će im olakšati služenje vojnog roka.

"Ako učenici nauče, na kraju školovanja lakše će obaviti obaveznu službu od tri meseca, ili po prethodnom planu, tri meseca zimi, tri meseca leti. Ali, barem, hajde da počnemo sa tromesečnim pilot-projektom", izjavio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

23 h

Podeli: