Četvrtak, 26.09.2019.

23:34

Pentagon jača odbranu Saudijske Arabije

Sjedinjene Američke Države pojačava protivvazdušnu odbranu u Saudijskoj Arabiji, a to čini na molbu ove države, prenosi Sputnjik.

Izvor: B92, Sputnjik

Pentagon jača odbranu Saudijske Arabije
Ilustracija: Depositphotos/ Doglikehorse

Amerika dodatno raspoređuje bateriju protivvazdušnog raketnog kompleksa "Patriot", četiri radara "Sentinel" i oko 200 vojnika , saopštio je zvanični predstavnik Pentagona Džonatan Hofman.

"Cilj tog raspoređivanja je da se poveća protivvazdušna i protivraketna odbrana Kraljevine i njena kritički važna vojna i građanska infratruktura. To raspoređivanje povećava već značajno prisustvo američkih snaga u regionu", navodi se u saopštenju Hofmana.

Ističe da je ministar odbrane SAD Majk Esper odobrio raspoređivanje dodatnih snaga.

"Iako odluka o raspoređivanju tih dodatnih snaga još nije doneta, one će podržavati povećanu gotovost. Te snage čine dve baterije protivvazdušnih raketnih kompelksa ’Patriot‘ i jedan (protivraketni) sistem ’THAAD‘“, navodi se u saopštenju, piše Sputnjik.

Ranije je državni ministar za spoljne poslove Saudijske Arabije Adel al Džubeir rekao da ta zemlja želi da mobiliše međunarodnu podršku i da razmatra sve opcije - diplomatske, ekonomske i vojne, i nakon toga će doneti odluku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: