Utorak, 24.07.2018.

20:42

Stiže novi talas vrućine, Evropu čeka pakao

Ekstremni vremenski uslovi stvorili su velike probleme u nekim delovima Evrope, a najgore je u Grčkoj i Švedskoj gde već nekoliko dana bukte veliki požari.

Izvor: index.hr

Stiže novi talas vrućine, Evropu čeka pakao
Foto: Thinkstock

Grci se bore sa katastorfalnom vatrenom stihijom u kojoj je dosad poginulo 74 osobe, a dok je toplotni udar zahvatio Švedsku u kojoj je izazvao šumske požare.

Meteorološki servis “Aku veder” objavio je upozorenje na novi opasni talas vrućine koji sredinom nedelje dolazi u Evropu.

Kako piše “Aku veder”, novi talas vrućine zahvatiće delove kontinenta od Pirinejskog poluostrva, pa sve do Skandinavije.

"Svi stanovnici ovih područja biće u velikoj opasnosti od bolesti povezanih s velikim vrućinama, posebno stariji i deca", upozoravaju meteorolozi “Aku vedera”.

U nekim područjima očekuju se najviše temperature ove godine, a tako će biti u Madridu, Parizu, Frankfurtu, Amsterdamu i Stokholmu.

Temperature će rasti i do 40 stepeni, a osveženje neće stići ni noću.. Vrhunac ovog talasa vrućine očekuje se u četvrtak i petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: