Nova vest
Fudbal 42

16.6.2024.

23:55

Piksi o Tadiću: "Nije dobro ako je to rekao" VIDEO

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi prokomentarisao je izjavu Dušana Tadića posle meča sa Engleskom.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Tadić je bio ljut što je meč započeo sa klupe i u igru je ušao tek u 61. minutu.

"Pričao sam sa misterom naravno, imamo dobru komunikaciju. Ali teško sam to prihvatio jer se igra protiv Engleske. Kapiten sam, lider sam. Mislim da sam najbolji igrač ovog tima bez lažne skromnosti. Naravno da mislim da sam trebao da počnem. Poštujem odluku selektora. Mogao bih mnogo više da uradim da sam igrao 90 minuta. Ako on želi da Dušan Tadić igra 30 minuta, ja ću da igram. Ja bih naravno voleo da igram 90, ali poštujem odluku. Naravno da želiš da budeš deo kolektiva i uradiš sve za kolektiv. Idemo dalje, da prođemo dalje to je najbitnije. Imamo veliko zajedništvo i učinićemo sve za to", rekao je Tadić.

Piksi je na konferenciji za medije čuo šta je Tadić izjavio.

"Nije dobro ako je to rekao. To je bila moja odluka iz taktičkih razloga. Želeo sam Tadića sa svežim nogama u drugih 45 minuta i jedino je to razlog i ništa više. Radi se o taktici, ništa drugo", rekao je Stojković.

Na konstataciju novinara da će se podići bura zbog odluke o Tadiću, Piksi je odmah "presekao".

"Kakva, bre, bura? Taman posla. Neće biti bure oko kapitena. Moja odluka, moje viđenje situacije. Nema nikakve polemike oko toga. Ja donosim odluke, ja sam taj koji je na tom mestu. Nema tu prostora za polemisanje", rekao je Piksi i nešto kasnije dodao:

"Da može da počne utakmicu, i te kako. Ali ja sam taj koji donosi odluke."

Podeli:

Komentari 42

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

6 d

Testovi

Test: Toyota Aygo X – maksimalni minimalizam

Po prvi put, Toyotin model A segmenta je krosover. Tako je Aygo dobio sufiks X, što se i te kako odražava na lakše provlačenje po gradu i parkiranje. Uz sve to je šampion niske potrošnje.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

11 h

Novo Sport Video Menu