Utorak, 23.10.2018.

07:15

Bolton: Nije tačno, ne ucenjujemo Moskvu

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio da nisu tačne tvrdnje Rusije da Vašington pokušava da uceni Moskvu povlačenjem iz sporazuma.

Izvor: Tanjug

Bolton: Nije tačno, ne ucenjujemo Moskvu
EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Bolton je za radio stanicu "Eho Moskve" rekao da Vašington još nije doneo odluku o razmeštanju raketa u Evropi, koje bi mogle da gađaju Moskvu ako se poništi Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) iz 1987.

On je rekao da SAD tek treba da definišu svoj stav o produženju Sporazuma o smanjenju strateškog nuklearnog arsenala (START) koji ističe 2021. godine.

Govoreći o slučaju saudijskog novinara Džamala Kašogija, Bolton je rekao da SAD žele da saznaju sve detalje njegovog ubistva i da o tome nastavljaju da razgovaraju sa saudijskim vlastima.

"Želimo da dodjemo do istine i to nije samo priča. Pre svega, moramo da saznamo zašto je umro. Ko ga je ubio? Želimo istinu o ovom procesu", rekao je Bolton, prenosi Rojters.

Kašogi je nestao 2.oktobra pošto je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu. Rijad je, posle prvobitnog negiranja, priznao da je on ubijen u tuči u konzulatu.

Bolton se osvrnuo i na navodno rusko mešanje u američke izbore, rekavši da ono nije imalo realnog efekta.

Rusija je uvek negirala te navode Vašingtona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: