Ponedeljak, 20.12.2021.

07:20

"Vratiće se kući"

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji izjavio da je Tajvan "putnik koji će se na kraju vratiti kući, a ne šahovska figura u igrama drugih sila".

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

"Kina mora biti ujedinjena, i ona će neminovno biti ujedinjena", istakao je Vang na ceremoniji otvaranja konferencije o međunarodnoj situaciji i kineskoj diplomatiji u 2021. godini, prenosi agencija RIA Novosti.

Kineski ministar je rekao da je uzrok napetosti u Tajvanskom moreuzu to što tajvanske vlasti pokušavaju da se oslone na Vašington u težnji za nezavisnošću, a SAD i pojedine druge zemlje nameravaju da koriste Tajvan kako bi kontrolisale Kinu.

Vang je ocenio da su sve te kontradiktorne akcije promenile status kvo i podrile mir u Tajvanskom moreuzu, kao i da su narušile konsenzus međunarodne zajednice i osnovne norme medjunarodnih odnosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: