Utorak, 20.10.2020.

09:06

Delegacija Emirata u istorijskoj poseti Izraelu

Zvanična delegacija UAE krenula je u Izrael, prvi put nakon što su dve zemlje potpisale sporazum o normalizaciji odnosa uz posredništvo SAD.

Izvor: Tanjug

Delegacija Emirata u istorijskoj poseti Izraelu

Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata odobrila juče je, uoči prve zvanične posete delegacije vlade UAE Izraelu, sporazum o uspostavljanju punih diplomatskih odnosa sa Izraelom, koji je prošlog meseca potpisan u Vašingtonu.

Američki ministar finansija Stiven Mnučin i drugi američki zvaničnici biće u pratnji delegacije vlade UAR prilikom posete Izraelu u utorak, prenosi Rojters.

Američki ministar u Abu Dabi je došao iz Bahreina, gde su se američki zvaničnici pridružili izraelskoj delegaciji na putu u Manamu kako bi potpisali saopštenje o formalizaciji novih odnosa.

UAE i Bahrein u septembru su postale prve arapske države posle četvrt veka koje su potpisale sporazume o uspostavljanju formalnih odnosa sa Izraelom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: