Četvrtak, 19.08.2021.

14:02

Graničari na oprezu, boje se masovnog priliva izbeglica

Grčke pogranične snage su na oprezu kako bi se izbeglo ponavljanje masovnih dolazaka migranata sa kojim se zemlja suočila 2015. godine.

Izvor: Tanjug

Graničari na oprezu, boje se masovnog priliva izbeglica
Foto: EPA-EFE/ STRINGER

To je izjavio danas portparol grčke vlade povodom povratka talibana na vlast u Avganistanu.

"Sve snage su u pripravnosti na granicama, nećemo dozvoliti ponovno oživljavanje scena iz 2015. godine", rekao je portparol vlade Janis Ekonomou na konferenciji za novinare, a prenosi agencija Rojters.

Grčko ministarstvo spoljnih poslova koordiniše akcijama za dovodjenje osam avganistanskih državljana koji su, prema njegovim rečima, radili u Avganistanu sa grčkim snagama.

"Nećemo stati dok ih ne vratimo u našu zemlju", poručio je portparol.

Grčka je bila na prvoj liniji evropske migracijske krize 2015. godine, kada se gotovo milion ljudi koji su bežali od sukoba u Siriji, Iraku i Avganistanu, iskrcalo na grčka ostrva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: