Utorak, 19.05.2015.

16:07

Sud: Bojović nije bio vođa klana

Luka Bojović je oslobođen optužbi za organizovanje ubistava i pokušaje ubistva pred Specijalnim sudom zbog nedostatka dokaza.

Izvor: B92

Default images

Kako javlja reporter B92, u obrazloženju presude se navodi da je optužnica postavljena tako da se zasnivala samo na iskazima Sretka Kalinića i Miloša Simovića, članova Zemunskog klana, koji su u ovom slučaju osuđeni na 35 i 30 godina zatvora.

Takođe, navedeno je da nije bilo dokaza da je Luka Bojović preuzeo kontrolu nad Zemunskim klanom posle ubistva Dušana Spasojevića 2003. godine.

U obrazloženju stoji da je Bojović sve radio na prijateljskoj bazi, da je pomagao članovima Zemunskog klana, ali da tada nije bilo hijerarhijske organizovanosti, da Zemunski klan nije bio organizovana kriminalna grupa i da Bojović članovima klana nije pomagao sakrivajući ih niti im je pružao logistiku.

Pored Bojovića, oslobođen je i Vladimir Milisavljević, a obojica se trenutno nalaze u pritvoru u Španiji i nisu prisustvovali izricanju presude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Podeli: