Aktuelno 12

13.06.2024.

15:35

Kina postavlja tajmere iznad vrata toaleta: "Osećam se kao da sam pod nadzorom" VIDEO

Kineski grad postavio je tajmere iznad toaleta na ključnom turističkom mestu kako bi osigurao "bezbednost" svojih korisnika.

Izvor: B92.net

Kina postavlja tajmere iznad vrata toaleta: "Osećam se kao da sam pod nadzorom" VIDEO
creo2/Shutterstock

Podeli:

Na snimku koji su objavili lokalni mediji vidi se niz kabina, od kojih svaka ima tajmer ispred vrata. Digitalni displej pokazuje kada je kabina zauzeta i koliko dugo.

Displeji su primećeni u toaletima u Iungang budističkim pećinama u gradu Datong, u provinciji Šansi.

Kristijan Petersen-Klauzen, producent dokumentaraca, rekao je: "Prvi put sam video ove digitalne satove koji objavljuju koliko dugo je svaki od toaleta zauzet u parku u Šangaju."

Dok su mnogi osudili tajmere kao još jedan primer prekoračenja vlasti u privatnim životima ljudi, drugi kažu da bi oni mogli da zaustave smetnju ljudi koji posećuju javne toalete da bi bili na svojim telefonima.

Budističke pećine Iungang su lokalitet pod zaštitom Uneska, koji se može pohvaliti desetinama hiljada ogromnih statua urezanih u pećine od sredine petog do početka šestog veka nove ere. Prošle godine je primio 3 miliona ljudi, prema zvaničnim podacima.

"Posramljujuće"

Tajmere za toalete je jedan posetilac okarakterisao kao posramljujuće.

"Utvrdio sam da je tehnološki prilično napredan, tako da ne morate da čekate u redu napolju ili da kucate na vrata kupatila", kaže on.

„Ali i meni je bilo pomalo neprijatno. Osećao sam se kao da sam pod nadzorom."

Član osoblja u atrakciji rekao je da su tajmeri ​​postavljeni kako bi se izborili sa povećanjem broja posetilaca, ali je naglasio da ne nameću ograničenja.

"Oni nisu tu da kontrolišu trajanje upotrebe kupatila", rekli su.

"Nemoguće je da bismo nekoga izbacili [iz toaleta] na pola puta. I ne postavljamo vremensko ograničenje, kao što je pet ili 10 minuta, koliko dugo se može koristiti toalet."

Podeli:

Tagovi

12 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Region

Zaboravljeni porez se opet vraća

Zaboravljeni porez opet se vraća i to onaj na nekretnine. Iz Vlade Hrvatske ponovno stiže najava o njegovom uvođenju, a sve s ciljem da se smanje cene kuća i stanova koje su otišle u nebo.

10:26

11.7.2024.

1 d

Podeli: