Aktuelno 0

13.06.2024.

11:45

LG predstavio napredne uređaje za moderan dom

Predstavljeni su ekskluzivni MoodUP frižider sa LED panelima, revolucionarni WashTower – uređaj za pranje i sušenje veša, kao i novi OLED i QNED televizori.

Izvor: B92

LG predstavio napredne uređaje za moderan dom
Darko Radulović

Podeli:

Kompanija LG Electronics je predstavila svoja najnovija tehnološka rešenja u oblasti kućnih uređaja i kućne zabave. Zahvaljujući naprednijim tehnologijama i revolucionarnom dizajnu, novi uređaji pružaju korisnicima neuporedivo bolje iskustvo.

U domenu kućnih aparata, prikazana su dva uređaja koja se izdvajaju svojim inovativnim funkcijama i atraktivnim dizajnom.

Jedan od njih je MoodUP frižider sa zamrzivačem, koji menja boje. Zahvaljujući LED panelima na svojim vratima, ovaj model nudi novo, pametno i prilagodljivo kulinarsko iskustvo. Korisnici sada mogu da "ožive" prostor i poprave atmosferu u kuhinji razigranim bojama, ali i emitujući muziku preko ugrađenog Bluetooth zvučnika. Uređaj je opremljen i naprednim rashladnim i pametnim LG tehnologijama za još bolju svežinu hrane i veću praktičnost korišćenja. 

Darko Radulović

Tu je i LG WashTower, pametna mašina za sušenje i pranje veša. Zahvaljujući naprednoj LG tehnologiji direktnog pogona veštačke inteligencije (AI DD) i tehnologiji pare, WashTower omogućava da svaki komad garderobe bude besprekorno čist i suv u rekordno kratkom roku. LG WashTower unosi i pravu malu revoluciju u pogledu organizacije prostora, jer se zapravo radi o dva uređaja – za pranje i sušenje veša spojena u jedan. Obe mašine komuniciraju zahvaljujući Smart Pairing funkciji, koja šalje informacije od bubnja za pranje do bubnja za sušenje i preporučuje optimalne cikluse za maksimum pogodnosti svojim korisnicima.

Darko Radulović

Pored kućnih aparata, predstavljene su i nove LG uzdanice u svetu uređaja za kućnu zabavu. U pitanju su TV uređaji sa OLED i QNED tehnologijom: OLED 65G4 i 65QNED87. 

Novi LG OLED televizori iz G4 serije sa α (Alpha) 11 AI procesorima imaju 70 odsto bolje grafičke performanse i 30 odsto brže procesore u poređenju sa prethodnicima. Novi OLED 65G4 stiže sa unapređenim hardverskim performansama, koje sada uključuju i veštačku inteligenciju.

Novi model takođe poseduje i Dynamic Tone Mapping Pro naprednu tehnologiju, koja deli sliku na blokove i prilagođava osvetljenost i kontrast u realnom vremenu, omogućavajući trodimenzionalni prikaz. 

Zahvaljujući instaliranoj veštačkoj inteligenciji, dubokom učenju, novom čipsetu i zonama zatamnjivanja koje izoštravaju svaki piksel, najnovija linija LG QNED televizora, predvođena modelom 65QNED87, nudi vrhunski kvalitet slike, sa jasnom bojom i oštrinom. Ovaj model takođe u sebi sadrži i LG Quantum Dot i NanoCell tehnologije boja, koje daju živopisan kvalitet slike i hiperrealistično iskustvo.  

Darko Radulović

Kompanija LG je početkom ove godine predstavila najnoviju verziju webOS platforme, webOS Re:New Program, zahvaljujući kojem će korisnici u narednih pet godina dobijati nova ažuriranja tehničkih karakteristika i mogućnosti svojih modela televizora i tako uvek imati najbolje TV iskustvo. Ta mogućnost sada se pruža i korisinicima novih LG OLED i QNED modela.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: