Aktuelno 1

25.06.2024.

14:48

Omiljeni likovi su tu: Mesec superjunaka na TV B92

Verujemo da će vam ovo super junsko putovanje na TV B92 doneti jedno sasvim novo iskustvo i uvući vas u ovaj neverovatan svet.

Izvor: B92.net

Omiljeni likovi su tu: Mesec superjunaka na TV B92
B92.net

Podeli:

Mnogi čitaoci, a i TV gledaoci, verovatno se sećaju da televizijski doček Nove Godine davnih osamdesetih godina prošlog veka nije mogao da prođe bez nekog filma o Supermenu. Nešto kasnije pojavio se i Betmen, pa je iskra mašte velikog broja ljubitelja superheroja pretvorena u večni plamen. Upravo taj plamen ovog meseca goreće na televiziji B92, jer ćemo biti u prilici da pogledamo gotovo sve filmove snimljene o dva najveća superheroja nastala u čarobnom svetu DC stripova.

Ako ste ljubitelj neverovatnog DC univerzuma, ovo je prava prilika da se podsetite kako je sve počelo i dokle je stiglo, a ako ste neko ko želi da se nastani u ovom bajkovitom svetu možete i sami da se uverite koliko se misterije i uzbuđenja u njemu krije. Bilo kojoj grupi da pripadate, ne propustite ovaj kratki pregled istorije filmova o Supermenu i Betmenu.

Legendarni lik Supermena nastao je iz tuša kanadskog crtača Džozefa Šustera i pera američkog scenariste Džeroma Sigela 1932. godine, a strip se prvi put pojavio 1938. godine u časopisu Action Comics. Prvi film o Supermenu u režiji Ričarda Donera snimljen je 1978. godine, a glumio ga je poznati glumac Kristofer Riv. Prvi Supermen nominovan je za tri Oskara, a 1980. osvojio je i čuvenu Gremi nagradu. Kristofer Riv je nastavio da tumači ulogu čuvenog Klarka Kenta u naredna 3 nastavka, a nakon duže pauze superčovek se vratio na male ekrane tek 2006. kada ga je u filmu Porvratak Supermena glumio Brendon Rut. Na novu priču čekalo se još sedam godina, jer tek 2013. gledamo Čoveka od čelika, a prvi put se u ulozi Supermena pojavljuje Henri Kevil.

Profimedia

Lik Betmena (šovek šišmiš) nastao je 1939. kao ilustracija, a prvi film snimljen je 1989. Jednog od najpopularnijih junaka današnjice oživeo je čuveni Majkl Kiton, dok je kultnog Džokera maestralno glumio neponovljivi Džek Nikolson. Odmah nakon ovog filma misteriozni čovek u kostimu slepog miša koji svoj Gotam Siti brani od zlikovaca postao je omiljeni superheroj. Iz godine u godinu snimani su nastavci sa različitim Betmenovim protivnicima, ali prava revolucija desila se 2005. godine kada rediteljsku palicu preuzima Kristofer Nolan. On je u likove Betmena i Džokera uneo sasvim novu energiju, a radnju uspeo da odvede u jedan značano kompleksniji ambijent. Tako su nastali i danas popularni filmovi Betmen počinje, Mračni vitez i Uspon Mračnog viteza.

Savremeno oživljavanje DC univerzuma doneće nam i ultimativni sukob dva najpoznatija superheroja u filmu Betmen protiv Supermena, kao i zajedničku priču o svim DC superherojima u filmu Liga pravde.

Verujemo da će vam ovo super junsko putovanje na TV B92 doneti jedno sasvim novo iskustvo i uvući vas u ovaj neverovatan svet. Udobno se smestite i svake nedelje u junu od utorka do petka u 21:00 uživajte u neponovljivim i beskrajno uzbudljivim pričama o spasavanju sveta i junacima čija snaga pobeđuje nepravdu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B92 (@b92net)

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: