Sreda, 18.01.2023.

14:17

Putin jasan: "Cilj je zaustavljanje rata"

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da nema sumnje da je pobeda Rusije u Ukrajini neminovna.

Izvor: index.hr

Putin jasan:
Foto: Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Putin je ovo rekao dok se obraćao radnicima u fabrici oružja u svom rodnom gradu Sankt Peterburgu.

Putin je takođe rekao da je namera ruskih operacija u Ukrajini "zaustavljanje rata koji se godinama vodi na istoku Ukrajine“.

Putin se danas sastao i sa ratnim veteranima, rekavši da Rusija "već duže vreme pokušava da dođe do rešenja sukoba u regionu Donbasa“, gde se od 2014. godine proruski separatisti bore sa ukrajinskim snagama.

"Značajne borbe teškog naoružanja, artiljerije, tenkova i ratnog vazduhoplovstva u Donbasu ne prestaju od 2014.

Sve što danas radimo u okviru specijalne vojne operacije ima za cilj da zaustavimo rat. To je smisao naše operacije, zaštita ljudi koji žive na tim teritorijama“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je istok Ukrajine opisao kao "istorijsku teritoriju Rusije”, dodajući da je slanje ruskih snaga u Ukrajinu 24. februara prošle godine "bilo neophodno da bi se zaštitili govornici ruskog jezika” i da bi se "sprovela demilitarizacija” i denacifikacija“ Ukrajine, odnosno kako bi se "sprečilo da Ukrajina postane pretnja Rusiji“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: