Nova vest
Fudbal 2

18.6.2024.

14:35

Mladenović: "Srećni smo, a nismo" VIDEO

Jedan od igrača reprezentacije Srbije koji su ostavili dobar utisak na meču protiv Engleske je bio Filip Mladenović.

Srđan Novaković
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Ušao je u igri pred kraj prvog poluvremena, kada je zamenio povređenog Filipa Kostića i momentalno krenuo da pravi razliku na levoj strani terena.

"Teško je nezagrejan ući u igru, kad se već borba rasplamsala. Probao sam da pružim maksimum, što je obaveza svakog od nas. U nekom segemntu mogu da budem zadovoljan, tim pre što smo naspram nas imali dobru reprezentaciju, ali je sve lakše kad smo kompaktni. Meni naročito, mogu da odlazim visoko, jer mi je iza leđa bio Strahinja Pavlović, naša komunikacija je bila na vrhunskom nivou, kad bismo videli da je ovaj drugi umoran, pomagali smo. Dosta zavisi od igrača iza".

Srbije je bila u nastavku meča mnogo konkretnija na toj strani terena, nekoliko prodora je imao fudbaler Panatinaikosa, koji ipak nisu bili završeni golom.

"Odigrali smo dva različita poluvremena. Ne bih rekao da smo u prvo ušli bojažljivo, nego oprezno. Ipak je prva utakmica na turniru za nas. Kako je meč odmicao, naročito posle primljenog gola, bilo nam je lakše, videlo se da smo opušteniji, angažovaniji. To je došlo do izražaja u nastavku, delu kojim možemo i moramo da budemo zadovoljni. Videlo se da je Englezima bilo naporno da sačuvaju rezultat. Srećni smo, a nismo. Zadovoljni igrom, ne rezultatom. Najviše boli što smo izgubili utakmicu, iako smo mogli da je drugačije okončamo. To drugo poluvreme je put kojim bi trebalo da idemo, osećamo se komforno kad smo 'visoko', sa loptom u nogama, tad smo opasni po svakog“, siže je poruke Filipa Mladenovića tokom razgovora za kanal UEFA, a prenosi FSS.

Pred reprezentacijom Srbije je okršaj sa Slovenijom u drugom kolu grupe C na Evropskom prvenstvu, a utakmica je na programu 20. juna na stadionu u Minhenu.

"Imali smo Slovence za rivale u minulom izdanju Lige nacija, njihov tim se nije mnogo menjao. Dobra je Slovenija ekipa, zna šta radi, protiv Danske je zasluženo izjednačila, mogla i da pobedi. Bilo ko da dođe do EURO nije slučajno. Zato zaslužuje poštovanje. Znamo ih".

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

6 d

Testovi

Test: Toyota Aygo X – maksimalni minimalizam

Po prvi put, Toyotin model A segmenta je krosover. Tako je Aygo dobio sufiks X, što se i te kako odražava na lakše provlačenje po gradu i parkiranje. Uz sve to je šampion niske potrošnje.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

4 h

Novo Sport Video Menu