Aktuelno 6

18.06.2024.

14:08

Odgovor Fiata italijanskoj vladi: Reklama bez znaka! VIDEO

Odnosi između italijanske vlade i automobilskog koncerna Stellantis su, blago rečeno, zategnuti.

Izvor: Revijahak

Odgovor Fiata italijanskoj vladi: Reklama bez znaka! VIDEO
Fiat

Podeli:

Italijani misle da vlasnik Fiata i brojnih drugih marki želi da izmesti proizvodnju iz te države, pa je vlada zabranila da Alfa Romeo nosi naziv Milano (sada je Junior). Čak je i zaplenila 134 primerka Fiat Toplina u luci Livorno, jer je imao na sebi imao malu italijansku zastavu, a nije proizveden u toj zemlji.

Sada je i Stellantis odgovorio. Naime, Fiat je snimio novu reklamu za 500e. Isečak od 30 sekundi prikazuje električno vozilo bez ikakvih oznaka.

Fiatov oglas sa uklonjenom oznakom 500e podeljen je na kanalu proizvođača automobila na Jutjubu, a uklonjen je amblem 500 sa "nosa" i značka Fiata sa vrata prtljažnika, ostavljajući rupe otkrivenima. Natpis 500e je izbrisan sa hromiranog ukrasa ispod bočnih prozora.

Čuje se i glas koji govori:

"Kad ovaj auto nema logo, kad ne bi imao ime, kad ne bi imao zastavu. Da ne može reći šta je, ili odakle dolazi, svi bi ga i dalje prepoznali. Jer kada automobil ima dizajn ikone i oduvek je predstavljao radost življenja, može biti samo italijanski i može biti samo Fiat".

Ovo je zanimljiv odgovor italijanskoj vladi, ali i na neki način pružanje ruke pomirenja. Čini se da tenzije popuštaju nakon što je Stellantis najavio produžetak proizvodnje druge generacije Fiat Pande u fabrici u Pomiljanu  do 2030. godine i potvrdu novog Fiata 500 Ibrida, sa blagom hibridnom konfiguracijom.

Fiat 500e zasad ne briljira na tržištu, ali u Stellantisu su sigurni da će hibridni model biti hit, što je verovatno istina. Njega će proizvoditi u tvornici Mirafjori u Torinu.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: