Nedelja, 16.08.2020.

21:09

Trampov savetnik o sastanku sa Putinom: To smo odbili

Savetnik za nacionalnu bezbednost Vašingtona Robert O'Brajen rekao je da se predsednik Donald Tramp neće sastati uživo sa Putinom pre predsedničkih izbora.

Izvor: Tanjug

Trampov savetnik o sastanku sa Putinom: To smo odbili
EPA-EFE/ SHAWN THEW

"To smo odbili", rekao je O'Brajen za NBC upitan za sastanak.

"To smo odbili", rekao je O'Brajen za NBC upitan za sastanak.

Tramp je u poslednjih nekoliko meseci razgovarao o mogućnosti sastanka s Putinom uoči izbora u novembru, rekla su dva izvora bliska Beloj kući, prenosi CNN. Sastanak u Njujorku u vreme Generalne skupštine Ujedinjenih nacija postavljen kao mogućnost.

Upitan da li je predsednik zatražio sastanak sa ruskim kolegom u SAD, O'Brajn je odgovorio odričino.

"Voleli bismo da Putin dođe ovde, nadamo se, da potpiše sjajan ugovor o kontroli oružja koji štiti Amerikance i štiti Ruse", dodao je.

Ove nedelje će se specijalni predsednički izaslanik za kontrolu oružja Maršall Bilingsli sastati sa svojim ruskim kolegama u Beču, saopštio je Stejt Department prošle nedelje. Ovo je drugi krug razgovora o kontroli naoružanja sa Rusima ovog leta, posle ranije runde u junu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: