Četvrtak, 09.11.2017.

08:59

Novi snimak nasilja u školi: Tukli ga, pa im ljubio ruku

Još jedan snimak vršnjačkog nasilja objavljen je u medijima, a na njemu se vidi kako dvojica dečaka tuku trećeg i teraju ga nakon toga da im poljubi ruku.

Izvor: Beta

Novi snimak nasilja u školi: Tukli ga, pa im ljubio ruku
Foto: Screenshot

Kako B92 saznaje, reč je o snimku starom dve godine, a učenici su bili kažnjeni.

Snimak, koji traje nekoliko minuta, navodno je nastao u Ekonomsko-ugostiteljskoj školi "Slobodan Minić" u Aranđelovcu. Na njemu se vidi kako dvojica dečaka udaraju trećeg.

Nakon udaraca i maltretiranja, učenici su od dečaka kojeg su zlostavljali tražili da radi čučnjeve, pa da im poljubi ruke.

Snimak je prethodnih dana objavljen u više beogradskih medija, a nakon slučaja nasilja iz Aranđelovca.

Prethodno je javnost potresao užasavajući snimak koji se pojavio na društvenim mrežama na kojem su učenicu Tehničke škole "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu napali školski drugovi i drugarice.

Na snimku se vidi grupa učenika, među kojima se ističe jedna devojčica, koju udaraju drugu učenicu koja sedi na stolici. U pozadini se čuju smeh i galama, a u jednom trenutku od nasilnice se čulo: "Je l ti jasno, bre?!" Šamari su se nastavili, a kada je napadnuta devojčica pokušala da se zaštiti rukama, naređeno joj je da "spusti ruke dole".

Ministarstvo prosvete najavilo je da zbog tog slučaja u tu školu šalje prosvetnu inspekciju i pokreće vaspitno-disciplinski postupak protiv svih aktera tuče, a Više javno tužilaštvo u Kragujevcu krivični postupak protiv tri maloletne osobe zbog vršnjačkog nasilja.

Ekonomsko-ugostiteljska školi "Slobodan Minić" u Aranđelovcu nalazi se odmah do Tehničke škole "Mileta Nikolić" u kojoj je snimljen prvi video u kome učenici maltretiraju drugaricu.

Podsetimo, u Srbiji proteklih godina eskalira problem vršnjačkog nasilja, a uprkos najavama, takozvani "Aleksin zakon" koji bi trebalo da predvidi kazne za odgovorne nije usvojen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: