Sreda, 08.04.2015.

11:57

"MUP nije dobio zahtev za bebu"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je helikopterska jedinica MUP-a odbila transport bebe iz Novog Pazara jer nisu postojali uslovi.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images
foto: Tanjug

Stefanović je, povodom izjave ministra odbrane Bratislava Gašića da je rukovodstvo Zdravstvenog centra u Novom Pazaru prvo od MUP-a tražilo helikopter, rekao da MUP nije dobio zvaničan zahtev za to.

On je precizirao da je načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru pitao komandanta helikopterske jedinice MUP-a da li policija ima helikopter koji može da izvede akciju spasavanja tako malog deteta u noćnim uslovima.

"Komandant helikopterske jedinice, koji je profesionalac i odlučuje o tome, rekao je da ne može da se izvrši taj zadatak i da naši helikopteri nisu adekvatni za te uslove", istakao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da bi trebalo pustiti Tužilaštvo da završi posao u vezi sa istragom o padu helikoptera kada je poginulo sedam ljudi i da političke stranke ne treba da se mešaju u taj posao.

"Tužilaštvo radi svoj posao i ono će dati finalnu reč. Bilo bi štetno da se bilo koja politička stranka meša u krimininastičku istragu", rekao je Stefanović.

On je naglasio da naprednjaci ne žele "na bilo koji način da se mešaju u istragu nezavisnog državnog organa koji radi samostalno" i da je to normalna procedura svuda u svetu.

Upitan da li to znači da SNS neće tražiti ostavke ministara Zlatibora Lonačara i Bratislava Gašića, Stefanović je konstatovao da je to zaključak novinara, ponovivši da se SNS neće mešati u tužilačku istragu.

"SNS, za razliku od nekih drugih stranaka koje pokušavaju da, čini mi se, profitiraju od nesreće, neće se mešati u istragu. Mi ne želimo da se mešamo u nešto što je istraga tužilaštva", rekao je potpredsednik SNS. Gašić je na RTS rekao da su Zdravstveni centar i bolnica Novi Pazar najpre pozvali MUP, a da je MUP rekao da samo Vojska može da pomogne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: