Ponedeljak, 04.11.2002.

16:36

Stručnjaci nastavili izradu programa socijalne zastite dece

Izvor: Beta

Default images
Tim stručnjaka Ministarstva za socijalna pitanja Srbije i engleske nevladine organizacije "Save the Children" nastavio je u ponedeljak izradu programa reforme u politici i praksi socijalne zaštite dece u Srbiji. Izrada tog programa, koji bi u Srbiji trebalo da bude primenjen u narednih 3 do 5 godina, počela je u julu, a projekat bi trebalo da bude završen do decembra. Na savetovanju u Ekonomskom institutu u Beogradu stručnjaci iz Srbije i Velike Britanije razmenjuju informacije koje su proteklih meseci prikupili o postojećem sistemu zaštite porodica i dece, njegovom funkcionisanju, merama socijalne zaštite i reformama koje Vlada Srbije trenutno sprovodi u toj oblasti. Ministar za socijalna pitanja Gordana Matković rekla je da je dugoročna strategija Ministarstva u oblasti zaštite dece usmerena na smanjenje siromaštva porodica s decom i razvijanje mehanizama alternativne socijalne zaštite, čiji cilj je da deca koja borave u institucijama socijalne zaštite budu smeštena u hraniteljske porodice. Ona je dodala da Ministarstvo trenutno radi na projektima socijalne zaštite dece s posebnim potrebama, socijalne zaštite dece na nivou lokalnom nivou i programima sprečavanja zlostavljanja dece u porodici i trgovine ljudima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: