Petak, 03.01.2020.

20:49

Izborna komisija: Tora nepodoban za poslanika Katalonije

Španska izborna komisija proglasila je danas katalonskog lidera Kvima Toru nepodobnim za mesto poslanika u pokrajinskom parlamentu.

Izvor: Tanjug

Izborna komisija: Tora nepodoban za poslanika Katalonije
Ilustracija: Getty images/ Pablo Blazquez Dominguez/

Nacionalna izborna komisija doneo je odluku nakon što je sud u Kataloniji prošlog meseca zabranio Tori da 18 meseci obavlja javnu funkciju zbog toga što je odbio da ukloni separatističke simbole sa zgrada u Kataloniji tokom predizborne kampanje.

AP ocenjuje da bi odluka izbornog odbora mogla da ima široke posledice u Kataloniji i poremeti planove za formiranje nove španske vlade.

Prethodno je katalonska separatistička stranka Eskera Republikana de Katalunja (ERC) saopštila da će se uzdržati tokom glasanja u parlamentu o poverenju Pedru Sančezu za premijera.

Socijalisti Pedra Sančeza i ERC juče su saopštili i da su se saglasili da buduća Sančezova vlada ima otvoreni dijalog o budućnosti španske pokrajine Katalonije, a da će zaključci iz dijaloga biti potvrđeni glasovima građana Katalonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: