Nedelja, 02.06.2019.

11:43

Nemačkoj preti pad vlade? Predsednica SPD podnela ostavku

Predsednica Socijaldemokratske stranke Nemačke (SPD) Andrea Nales podnela je danas ostavku, javlja Rojters.

Izvor: index.hr

Nemačkoj preti pad vlade? Predsednica SPD podnela ostavku
Foto: Depositphotos/CarlosNeto

Nemački socijaldemokrati pretrpeli su težak poraz na nedavnim evropskim izborima, ali niko nije očekivao ostavku njihove šefice.

Ova situacija mogla bi dovesti do pada nemačke vlade. Naime, SPD će izabrati novog čelnika koji će najverovatnije doći iz frakcije koja se i pre godinu dana protivila novoj velikoj koaliciji SPD-a i Hrišćansko-demokratske unije (CDU).

Mediji pišu da je jedan od razloga za to taj što mogući novi predsednik stranke Olaf Šolc, vicekancelar i ministar finansija, smatra da ne treba nastaviti sa velikom koalicijom.

Socijaldemokrati su na evropskim izborima završili kao treća najjača stranka u zemlji, iza demohrišćana i Zelenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: