Apel za pomoć

Slađana Kobas obolela je od najtežeg obilika karcinoma, osteosarkoma i njeni roditelji apeluju na pomoć jer nemaju novca njeno lečenje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.02.2005.

19:48

Default images

Slađana, koje je bila jedina od 13 beba koja je preživela u inkubatoru bez kiseonika, sada se nalazi u dečjoj klinici u Tiršovoj. Njen otac, Stojan Kobas, nada se da bi Slađani mogli da pomognu stručnjaci sa Medicinskog fakuleta univerziteta na Floridi. Lečenje košta 70.000 dolara i otac apeluje na sve koji mogu da pomognu.

Reč je o zloćudnom koštanom tumoru leve natkolenice koji se proširio na oba plućna krila. S obzirom da hemoterapija nije pomogla, konzilijum lekara predložio je odstranjivanje leve noge. Slađana se nada da se to neće desiti: "Pre nego što sam se razbolela, bavila sam se manekenstvom, i volela bih kad ozdravim da se prijavim i da me prime za mis, pa da se bavim manekenstvom."

Doktor Dušan Abramović, koji je uz pismenu saglasnost roditelja i uprave klinike u Tiršovoj, govorio o Slađaninom stanju, kaže da je odluka Sarkoma konzilijuma za odstranjivanje leve noge, a zatim i hemoterapiju doneta da bi se Slađanin život poboljšao, bez obzira što je njena životna prognoza, zbog širenja tumora, diskutabilna. Slađanin otac pitao je lekare ima li iko na kugli zemljaskoj ko može da pomogne njegovoj kćerki.

"Mi se pripremao za hiruški zahvat, ali bez dozvole roditelja ne smemo da tome pristupimo, mi želimo da ispunimo želju roditelja da se čuje drugo mišljenje iz univerzitetskog centra na Floridi i iz Bolonje, i sada čekamo da stigne njihovo mišljenje", rekao je doktor Abramović.

" Ne znam ima li roditelja koji bi pustio dete da umire. Meni je rečeno da se hvatam za slamku, ali ja nemam šta da izgubim onase mora spasiti", kaže Slađanin otac.

Na Kobasov račun do sada je uplaćeno manje od 6.000 dolara, a potrebna suma da bi Slađana otišla na Floridu je 70.000. Pomoć se može uplatiti na broj računa Rajfajzen banke 265-1610320000001-81, za devizna sredstva 161-57-01172-, a za dinarska 161-21-00201-8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: