Tviter gori: Šta je “poštovalac Uskrsa“? Hilari i Obama verovatno znaju

Barak Obama i Hilari Klinton izazvali su pravu buru na društvenim mrežama nakon što su žrtve masakra na Šri Lanki nazvali “poštovaocima” Uskrsa.

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2019.

15:40

Tviter gori: Šta je “poštovalac Uskrsa“? Hilari i Obama verovatno znaju

"Napadi na turiste i poštovaoce Uskrsa na Šri Lanki su napad na čovečanstvo. Na dan posvećen ljubavi, iskupljenju i obnovi, molimo se za žrtve i stojimo uz narod Šri Lanke", napisao je na svom nalogu na Tviteru Barak Obama.

Nakon toga mu je jedan od korisnika Tvitera napisao da je “sasvim u redu reći hrišćani”, dok je drugi bio prilično revoltiran Obaminim tvitom.

“Da li imamo ljude koji poštuju Uskrs? Obama, ti imaš problem. Sve zlo koje ste zasadili tokom svoje ere, uključujući zbacivanje Gadafija s vlasti, pratiće vas.

A zatim je usledio i još jedan “bizaran” tvit koji je napisala njegova koleginica Hilari Klinton.

“Na ovom svetom vikendu za mnoge vere, moramo se ujediniti protiv mržnje i nasilja. Molim se za sve koji su pogođeni današnjim strašnim napadima na poštovaoce Uskrsa i putnike na Šri Lanki”, napisala je ona.

Revoltirani ovakvim napisima, korisnici su veoma burno reagovali.

“Poštovaoci Uskrsa, misliš hrišćani?! Ponavljaj za mnom, Hilari, hrišćani.”

“Ja sam katolikinja, hrišćanka, a napadi su bili na katoličke crkve. Stotine braće i sestara su poginule i ranjene od radikalne islamističke grupe. Ja nisam 'uskršnji poštovalac'. Uskršnja misa slavi vaskrsenje Isusa Hrista. Nismo 'poštovaoci' Uskrsa”, samo su neki od komentara.

Sa druge strane, neki su istakli i činjenicu da Obama i Klintonova nisu oklevali da žrtve maskara u novozelandskim džamijama nazovu muslimanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: