Svet

Ponedeljak, 04.03.2024.

19:58

"Nemačka dovodi u opasnost energetsku solidarnost EU"

Nemački namet na prekograničnu trgovinu gasom dovodi u opasnost energetsku solidarnost EU, izjavila je juče komesarka za energetiku u EU Kadri Simson.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/RONALD WITTEK

Ona je, nakon sastanka ministara energetike iz EU, istakla da je bilo očigledno kako u protekle dve godine "sve države članice koje imaju popunjena skladišta gasa nisu bile teret jedne zemlje", preneo je Rojters.

"Unilateralne nacionalne mere u vidu izvoznih ograničenja ili nameta dovode našu energetsku solidarnost u opasnost i mogu ugroziti nastojanja da se diverzifikujemo od ruskog gasa", rekla je komesarka.

Simson je istakla da je zbog te situacije bila u direktnom kontaktu s nemačkim kolegama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Statistički izveštaj Banke za međunarodna poravnanja (Bank of International Settlements – BIS) za poslednji kvartal 2023, kao i godinu u celini, pokušava da sagleda protok gotovine kroz međubankarske sisteme u celom svetu.

8:31

24.5.2024.

1 d

Podeli: