Prevencija 0

25.05.2024.

14:33

Jedan zanemareni simptom kancera se javlja noću

Lekari stalno pozivaju ljude da budu na oprezu i paze na bilo kakve neobične znakove ili simptome koji bi mogli da ukažu na rak – jer rana dijagnoza i lečenje značajno poboljšavaju šanse za izlečenje.

Izvor: Avaz.ba

Jedan zanemareni simptom kancera se javlja noću
depositphotos/ focuspocusltd

Podeli:

U okviru istraživanja o kanceru objavljena je lista od 23 uobičajena, ali često zanemarena simptoma koji bi mogli ukazivati na prisustvo raka, savetujući svima koji imaju da se obrate svom lekaru što je pre moguće. Možda nije ništa alarmantno, ali bi vam moglo spasiti život.

Jedan od simptoma koji se može otkriti samo noću je prekomerno znojenje, poznato i kao noćno znojenje, piše Express. Ovo stanje uključuje obilno znojenje koje natapa vašu pidžamu i posteljinu, uprkos spavanju u hladnom okruženju.

Noćno znojenje obično izaziva menopauza kod žena, anksioznost ili određeni lekovi kao što su steroidi i antidepresivi.

Hipoglikemija takođe može biti uzrok, ali zabrinutost bi trebalo da podstakne pregled jer je noćno znojenje navedeno među 23 tipična pokazatelja raka.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: