Svet 6

25.05.2024.

9:53

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

Izvor: Tanjug

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve
Shutterstock/Evgenia Parajanian

Podeli:

U saopštenju se navodi da je odluka o zatvaranju kompanija doneta na osnovu zakona koji reguliše strane investicije u Kanadi, kao i da je doneta nakon revizije koja je uključivala "rigoroznu kontrolu kanadske nacionalne bezbednosti".

"Dok Kanada nastavlja da pozdravlja direktna strana ulaganja, delovaćemo odlučno kada investicije ugroze našu nacionalnu bezbednost", ističe se u saopštenju, preneo je AP.

Bluvec Technologies proizvodi uređaje za detekciju dronova, a Pegauni Technology pravi bežične bezbednosne proizvode.

Kanada je ranije ove godine revidirala Zakon o stranim ulaganjima kada je dodala delove o strožoj kontroli predloženih stranih investicija s obzirom na nacionalnu bezbednost.

Zakon se odnosi na strane firme koje žele da preuzmu kontrolu nad kanadskim firmama i koje žele da osnuju nova preduzeća u Kanadi.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

13 h

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Podeli: