Srbija

Ponedeljak, 28.05.2018.

12:49

Radnici nisu složni - oružari obustavljaju štrajk

Štrajkački odbor kragujevače fabrike Zastava oružje odlučio je da prekine generalni štrajk jer se jedan broj zaposlenih vratio u proizvodnju.

Izvor: Beta

Radnici nisu složni - oružari obustavljaju štrajk
Foto: Thinkstock

"Nema saglasnosti među radnicima da i dalje budemo u štrajku", rekao je agenciji Beta predsednik sindikata Zastava oružja Dragan Ilić.

On je istakao da sindikat ne želi podelu među zaposlenima, od kojih je jedan broj odlučio da se vrati na radna mesta strahujući da ne izgube posao.

"Plan je da u četvrtak, 31. maja protestujemo u Beogradu, ispred Vlade Srbije", rekao je Ilić.

Kragujevački oružari su generalni štrajk otpočeli 23. maja u sve tri smene sa zahtevima da fabrika bude izuzeta iz privatizacije, a radnici iz umanjenja plata od 10 odsto. Traži se i smena direktora i bolji uslovi rada, kao i isplata bonusa i regresa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

23 h

Podeli: