Ishrana 7

10.05.2024.

8:06

Ovaj neverovatno zdrav napitak Kejt Midlton konzumira svaki dan: Evo šta je sve u njemu

Kejt Midlton ima poseban obrok sa svojim potpisom koji konzumira svaki dan.

Izvor: Index.hr

Ovaj neverovatno zdrav napitak Kejt Midlton konzumira svaki dan: Evo šta je sve u njemu
EPA-EFE/ANDREW MATTHEWS / POOL

Podeli:

Reč je o smutiju koji ispija ujutro. Prema izvorima s kraljevskog dvora, u njemu se nalaze spirulina, spanać, kelj, macha, salata romana, korijander i borovnice.

"Ovaj smuti je prepun antioksidansa koji se bore protiv oštećenja izazvanih slobodnim radikalima, to su toksini koji nam narušavaju prirodni sjaj kože", izjavila je bivša kraljevska nutricionistkinja Dženifer Hanvej.

Ako već niste upoznati s tim sastojkom, spirulina je vrsta alge koja se naziva superhranom zahvaljujući velikoj koncentraciji antioksidansa, vitamina B, magnezijuma i drugih hranjivih materija.

Macha je zeleni kofeinski prah, napravljen od lišća zelenog čaja. Osim kofeinom, matcha je bogata antioksidansima i aminokiselinama, a povezuje se sa smanjenim rizikom od bolesti jetre i kardiovaskularnih problema, navodi Healthline.

Preostali sastojci su voće i povrće, koje osigurava veliku dozu antioksidansa i mikronutrijenata poput vitamina A, C, K, folata i magnezijuma.

Hanvej je naglasila da je kod ovakvog zelenog smutija problematičan ukus, ali on se može učiniti ukusnijim ako mu se doda malo maslaca od orašastih plodova ili nekog drugog voća, koje će pomoći da se uravnoteži gorčina koju napitku daje zeleno povrće.

Prema portalu Wales Online, princeza uz smuti konzumira i činiju ovsenih pahuljica.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: