Svet 2

10.05.2024.

13:03

Hitno povlačenje proizvoda: I u ovoj hrani pronađeni delovi pacova

Glavni japanski dobavljač hrane povukao je više od 100.000 paketića popularnog brenda isečenog belog hleba nakon što su u nekima od njih pronađeni delovi pacova.

Izvor: Index.hr

Hitno povlačenje proizvoda: I u ovoj hrani pronađeni delovi pacova
Shutterstock/TZIDO SUN

Podeli:

Pasco Shikishima Corporation saopštila je u sredu da istražuje kako su delovi glodara završili u dva paketa hleba.

Ona je dodala da nema prijavljenih slučajeva bolesti nakon konzumiranja njihovog hleba, koji proizvodi fabrika sa sedištem u zapadnoj prefekturi Tokija.

"Povući ćemo navedene proizvode i zaustaviti proizvodnu liniju kako bismo utvrdili uzrok i sproveli kontramere", navodi se u saopštenju.

"Povučeni proizvod se ne prodaje u inostranstvu"

Kompanija namerava da sa tržišta povuče oko 104.000 pakovanja hleba.

"Povučeni proizvod se ne prodaje na međunarodnom nivou", rekao je portparol kompanije za CNN.

Pasco, osnovan 1920. godine, glavni je dobavljač pekarskih proizvoda koji zapošljava više od 3.700 radnika u 12 fabrika širom zemlje.

Ovo nije jedini incident sa hranom u poslednjih godinu dana.

U martu su japanske zdravstvene vlasti opozvale tri dodatka ishrani koje je napravio Kobaiashi Pharmaceutical, veliki proizvođač lekova, nakon nekoliko smrtnih slučajeva.

Prošlog avgusta, dobavljač hrane Varabeiia Nichiio pronašao je bubašvabe u pirinčanim kuglicama prodatim u prodavnici 7-Eleven u Saitami, severno od Tokija.

Podestimo, nedavno je Udruženje za zaštitu potrošača Hrvatske na Fejsbuk stranici Halo, inspektore objavila fotografije konzervisanog pasulja Konzumove robne marke K Plus od 400 grama u kojem je kupac, kako tvrdi, pronašao polovinu pacova.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: