Politika 5

10.05.2024.

14:13

Jovanov: Predložene dopune o JBS nepotrebne, ali ćemo podržati zbog stabilnosti

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov izjavio je danas da ta poslanička grupa smatra da su predložene izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku nepotrebne i da su predložene na neodgovoran način.

Izvor: Tanjug

Jovanov: Predložene dopune o JBS nepotrebne, ali ćemo podržati zbog stabilnosti
TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

Podeli:

Međutim, on je najavio da će ih vlast podržati, u skladu sa dogovorom sa opozicionim stranakama, zbog stabilnosti u zemlji.

Jovanov je rekao da je opozicija pokazala neodogovornost prema građanima Srbije.

"Mi smo svesni da će ovo zakonsko rešenje dovesti do toga da se jednom broju građana oteža ostvarivanje njihovih građanski i ljudskih prava i prava na glasanje, a da će jednom delu građana faktički biti onemogućeno da glasaju i da će izazvati dosta veliku konfuziju kod jednog dela glasača", rekao je Jovanov u Skupštini Srbije.

On je naveo i da postoje viši interesi, pre svega, stabilnost u državi, zbog kojih je vlast prihvatila da učestvuje na sednici i glasa za predložene dopune zakona.

"Smatramo da ti viši interesi koji podrazumeju stabilnost naše zemlje u nestabilnim okolnostima prevlađuju sve ove rezerve koje imamo kada su u pitanju predložene dopune zakona", rekao je Jovanov.

Jovanov je ocenio i da je duboko pogrešno što će jednom delu građana ovi izbori doneti probleme i diskriminaciju, ali da "to nije bila naša volja već insistiranje opozicionih poslanika".

SNS će danas učestvovati u radu u skladu sa dogovorima i glasati za predložene izmene i dopune zakona.

Izmenama je predviđeno da će se birač koji je nakon 3. jula 2023. godine prijavio prebivalište u jedinici lokalne samouprave, odnosno u gradskoj opštini u kojoj su za 2. jun 2024. godine raspisani lokalni izbori, upisati u deo biračkog spiska prema mestu prebivališta koje je imao na dan 3. jula 2023. godine.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: