Verovali ili ne: Ovo je naše najbolje preduzeće

Službeni glasnik objavio je da je u prethodnoj godini bio najprofitabilnije javno preduzeće u Srbiji, jer je zabeležio rast dobiti od 644 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 14.09.2017.

12:17

Verovali ili ne: Ovo je naše najbolje preduzeće
(Foto: Thinkstock)

"Takav trend nastavljen je i u 2017. godini. Samo u prvih šest meseci Službeni glasnik beleži rast prihoda veći od planiranog i višestruko veći nego prethodnih godina", navedeno je u sapštenju.

Kako se objašnjava, takav poslovni rezultat usledio je nakon izlaska Službenog glasnika na evropsko tržište i znatnog porasta prihoda od maloprodaje.

Zabeležen je i pad svih troškova zahvaljujući, kako se navodi, transparentnom, odgovornom i tržišnom poslovanju.

Prema rečima direktorke Službenog glasnika Jelene Trivan, preduzeće će dobit uložiti u osavremenjivanje proizvodnje i izdavačku delatnost, a ne u plate i privilegije zaposlenih.

"U cilju smanjivanja troškova u javnim preduzećima, Službeni glasnik se prvi odrekao luksuznih limuzina, a ukinuta su sva sredstva za donacije, sponzorstva i reprezentaciju", rekla je Trivanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: