BBC

Petak, 18.11.2022.

12:37

Rezultati utakmica, tabele i parovi nokaut faze na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru

Svi rezultati utakmica na Svetskom prvenstvu u Kataru - na jednom mestu.

Izvor: BBC

Rezultati utakmica, tabele i parovi nokaut faze na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru

Tridesetdve reprezentacije, ista želja - domoći se najvažnijeg fudbalskog pehara na svetu. Click here to see the BBC interactive

Od 20. novembra do 18. decembra, Katar je domaćin Svetskog fudbalskog prvenstva, prvi put i istoriji ove arapske zemlje.

Isto tako, ovo je prvi put u istoriji da se Mundijal održava kada je u severnoj Zemljinoj polulopti zima (severna hemisfera obuhvata: Evropu, Aziju, Severnu Ameriku, sa Centralnom Amerikom i Karibima, kao i severni deo Južne Amerike i dve trećine Afrike).

Na Mundijalu učestvuju dve reprezentacije sa Balkana - Srbija i Hrvatska.

Titulu prvaka sveta brani Francuska, koja je u finalu Svetskog prvenstva 2018. u Rusiji pobedila Hrvatsku 4:2.

Na ovom mestu možete da pratite sve rezultate i stanje na tabelama u osam grupa.

Katar je prvobitno predložio da turnir bude održan tokom leta u klimatizovanim zatvorenim stadionima, ali je plan odbijen.

Da je turnir organizovan u junu i julu u Kataru, kao što je do sada održavano, mečevi bi se igrali na temperaturama koje prelaze 40 stepeni, a moguće i 50.

Na kojim stadionima se igraju utakmice i kako izgledaju pročitajte u ovom tekstu. Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: