Jubilej – Porsche napravio 1.000.000 Cayenne VIDEO

Kompanija Porsche proslavlja veliki jubilej nakon što je proizvela milioniti primerak modela Cayenne.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 10.12.2020.

17:00

Jubilej – Porsche napravio 1.000.000 Cayenne VIDEO
Photo: Cayenne

Kada spomenemo Porsche uglavnom se priča o modelu 911, ali u poslednje vreme nemački gigant sve veću pažnju posvećuje SUV modelima, pošto su uz pomoć Volkswagena napravili "haos".

Porsche je analizirao tržište o ideji SUV-a, a nakon dodatne interne analize i pozitivnih odgovora prikupljenih istraživanjem, Cayenne je dobio "zeleno svetlo" za proizvodnju.

Prodaja prve generacije Cayennea je počela sada već daleke 2002. godine, pa je za kratko vreme postao najprodavaniji Porscheov model.

Cayenne je u proteklih 18 godina imao veliki uspeh, a Coupe verzija se pojavila 2019. godine i već čini četvrtinu svih narudžbina Cayennea. Iz Porschea tvrde da je drugačiji u vožnji u odnosu na "konvencionalni" model.

Viđen je i koncept Cayenne Cabriolet koji nije našao put do serijske proizvodnje. Milioniti primerak modela je Cayenne GTS u Carmine crvenoj boji, a ide u ruke nemačkog kupca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: