Život

Utorak, 15.08.2017.

20:59

Kad Japanci zapevaju "Mesečinu"... (VIDEO)

Muzika ne poznaje granice i najbrže prelazi velike daljine, a dokaz za tu tvrdnju je japanski bend Japalkan koji neguje note Balkana i srpsku pesmu.

Izvor: B92

Kad Japanci zapevaju
Foto: YouTube Screenshot

Izvor: rs-lat.sputniknews.com

Taj mladi bend svira južnoslovenske, srpske i romske pesme, spaja narodne melodije izvodeći ih na tradicionalnim duvačkim, ali i električnim instrumentima. Prvi album „Ajde! Ajde! Ajde!“ snimili su 2015. godine. Od tada se nižu nastupi širom Japana. Bend insistira na živim svirkama, kako bi publici preneo autentičan duh i energiju etnosa Balkana. Japalkan je ovog leta nastupio na Festivalu balkanske muzike koji je održan u Tokiju, a u junu su njegovi članovi imali čast da se predstave i u Ambasadi Republike Srbije u glavnom gradu te daleke zemlje. Kažu da je za razumevanje ritma Južnih Slovena neophodno imati posebno meko srce i dušu. Japalkan ih sigurno ima. Proverite!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

23 h

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: