Život

Petak, 23.08.2013.

14:15

Manja Grčić: Od jeseni novi “Insajder”

Televizija B92 uveliko radi na pripremi jesenje programske šeme. Od Manje Grčić, Generalnog direktora B92, saznajemo više o novim projektima.

Izvor: Izvor: Blic/Autorka: Dafina Dostaniæ, Foto: Emil Èonkiæ

Default images

- Ono što očekuje naše gledaoce je najveći kuvarski šou “Moja kuhinja, moja pravila”, My kitchen rules, licencirani australijski format. Ovo regionalno kulinarsko takmičenje u parovima je nešto potpuno drugačije od svega što su gledaoci do sada imali priliku da vide. Emisiju koja će se prikazivati svakog radnog dana vodiće dva poznata kuvara. Program na koji sam ponosna je “Bulevar”. Po prvi put B92 kreće u priču koja će biti i pomalo tabloidna. Emisiju će raditi tri voditelja, a jedan od njih je i ........ “Bulevar“ će obrađivati dnevno aktuelne teme koje se tiču politike, estrade i društva. Za jesen smo odabrali tursku seriju “Igra ćutanja”. Ona je rađena po knjizi i filmu “Sleepers”. U pregovorima smo i za rialiti “Moj muškarac može” koji će voditi Branka Nevistić i Marko Živić. To je već dobro poznat I popularan format za koji postoji velika šansa da se realizuje i kod nas - otkriva Manja.

I pored novina u zabavnom programu i dalje je informativa B92 u prvom planu.

- Mi smo i dalje televizija koja ima najviše informativnog programa od svih komercijalnih TV stanica. Da ne govorim da smo najkredibilniji i najkvalitetniji informativni program u regionu. Informativa će uvek imati svoje mesto broj jedan na ovoj televiziji - priča direktorka.
Od septembra se na male ekrane vraća emisija “Kažiprst”, a u 16 časova, u okviru Vesti, ići će polučasovni tok šou program, koji će da naizmenično voditi Jugoslav Ćosić i Ljubica Gojgić. Biće to intervju dana. A prikazaće se i dva nova serijala kultne emisije “Insajder”.

Aneta Ivanović nastavlja da vodi autorsku emisiju “Ljudi”, a angažovana je i na “Bulevar”-u, kao izvršni producent. Svakog vikenda ponovo ćemo se družiti sa Darkom Mitrovićem i Markom Stepanovićem u “Razgibavanju”. Čak se planira da se do kraja godine uradi još neka emisija sa pomenutim voditeljima.

- Razmišljamo i o Jutarnjem programu, ali graditi publiku u jutarnjim terminima pored Jutarnjeg programa RTS (koji ima tradiciju i 40 odsto šera) i Jovane i Srđana, koji imaju svoj deo publike, je jako teško. Trebalo bi namanje godinu dana da se ulaže u to pre nego što bi se videli neki rezultati. To je jako skup proizvod, a rejtinzi jako mali - priča Manja.

Što se tiče sportskog programa, i dalje će biti puno tenisa, ali i fudbalskih i košarkaških utakmica reprezentacija.

- Ono na šta sam najviše ponosna je par stvari. Jedna je što je informativa ostala konzistentna i koherentna kao tim. Nismo imali nikakve velike odlaske iz naše informative i posle dolaska novih vlasnika. Mislim da smo ojačali informativu u produkcijsko- tehničkom smislu, podigli standarde vizuelnog identiteta televizije.Posebnu pažnju posvećujemo promociji,način na koji mi to radimo, priznaćete, razlikuje nas od drugih. Pre samo 2 I po godine gledanost je bila 6,5 šera a podigli smo je na 9,5 šera - priča Manja Grčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: