Život

Petak, 21.09.2012.

17:38

Nik Vujičić: "Verujte u svoje snove"

Jedan od najpoznatijih svetskih motivacionih govornika Nik Vujičić poručio je danas studentima Beogradskog univerziteta da ne očajavaju ukoliko ne mogu odmah da nađu posao, da ne odustaju i uvek veruju u svoje snove.

Izvor: B92

Default images

"U redu je ako ne dobijete posao, vi ste više od karijere i novca. Verujte u vaše snove čak i ako vaši roditelji, društvo ili vlada ne veruju u njih", rekao je Vujičić gostujući na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Vujičić koji je rođen bez ruku i nogu je Srbiju prvi put posetio 2008. godine, a govorio je u 43 zemlje pred više od pet miliona ljudi.

"Želim da što više ljudi čuje moje poruke nade. Svi prolaze u životu kroz uspone, padove i teške momente, ali je veoma važno da budete zahvalni na onome što imate", istakao je Vujičić.

On je naveo da je vera u Boga njegov glavni oslonac i izvor snage i istakao da je njegov životni cilj - da inspiriše druge za bolji život i time doprinese poboljšanju sveta.
Foto: Tanjug
Govoreći o svom životu, Vujičić je rekao da je ranije očajavao što neće moći da zagrli ženu, i što kao otac, neće moći da uzme dete kad se rasplače.

"Shvatite da je u životu bitno kakav si čovek, a ne kako izgledate".

On je beogradske studente posavetovao da budu zahvalni na onome što imaju, da budu hrabri, ne odustaju i posle neuspeha pokušaju ponovo.

"Pretvorite prepreke u mogućnosti, sanjajte velike snove, nikad ne odustajte i imajte veru", rekao je Vujičić čiji je svaki savet
propraćen gromoglasnim aplauzima.
Nik Vujièiæ i Vlade Divac (Foto: Tanjug)
Vujičić, koji je rođen u Australiji, tokom razgovora sa studentima kazao je da nije važno šta drugi misle i poručio im da "moraju da daju sve od sebe, a da će ostalo učiniti Bog".

On je rođen sa "tera amelia" poremećajem i stekao je međunarodno priznanje kao zagovornik lične teorije motivacije, a njegova glavna poruka je da je najvažnije imati nadu bez obzira na sve teškoće i naizgled nepremostive prepreke.

Vujičić je u Beograd stigao u četvrtak (21. 9), a po dolasku se sreo za patrijarhom Irinejem. Tokom boravka u Srbiji održaće motivacione
govore u Sava centru i novosadskom Spensu.

Nik Vujičić za B92: Budite nečije čudo
Nik Vujičić: Moje srce je u Srbiji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: