Život

Četvrtak, 21.02.2013.

11:28

Meteorit pre Rusije pao u Srbiju?

Meteorska kiša iznenadila je nedavno stanovnike Rusije, ali je pre njih, deo “svemirskog materijala” pao u Srbiju, tvrdi Ištvan Koma iz Apatina.

Izvor: Blic

Default images

Koma je našao neobičan predmet težak oko sto pedeset grama za koji tvrdi da je ostatak meteorita, prenosi Blic. Kako navodi ovaj Apatinac, neobičan predmet pronašao je u obližnjoj šumi dok je sakupljao drva, dva dana pre nesreće u Rusiji.

“Od siline buke legao sam na zemlju. Pomislio sam da je neko pucao iz karabina, ali nikoga nisam video. Kada sam se pribrao, primetio sam rupu u zemlji i spaljenu travu okolo. Uzeo sam štap i iskopao na oko 20 centimetara dubine neobičan predmet koji je još bio topao”, priča Ištvan.

On je predmet odneo kod svog komšije Zvonka Virovkića. Pošto je predmet nepravilnog oblika i ne privlači ga magnet, njih dvojica su zaključili da je možda deo većeg tela koje se raspalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: